Huawei E3131 - brak sygnału
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E3131 - brak sygnału
Problem jest następujący:
Miałem odbiór bezproblemowy z sieci Aero2 na E3131. Podłączyłem antenę, ale sygnał spadł bo wtyczka była uszkodzona (co zauważyłem później). Odłączyłem sygnał znacznie lepszy, podłączyłem znowu i brak sygnału. Po tym odłączeniu sygnał nie powrócił. Modem nie pokazuje sygnału z żadnego nadajnika.
Czy spalił się modem, bo po podłączeniu do komputera go wykrywa, pisze, że modem Huawei, oprogramowanie z Playa się wczytuje i lampka na modemie mruga
Miałem odbiór bezproblemowy z sieci Aero2 na E3131. Podłączyłem antenę, ale sygnał spadł bo wtyczka była uszkodzona (co zauważyłem później). Odłączyłem sygnał znacznie lepszy, podłączyłem znowu i brak sygnału. Po tym odłączeniu sygnał nie powrócił. Modem nie pokazuje sygnału z żadnego nadajnika.
Czy spalił się modem, bo po podłączeniu do komputera go wykrywa, pisze, że modem Huawei, oprogramowanie z Playa się wczytuje i lampka na modemie mruga
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei E3131 - brak sygnału
Co to za antena?
-
- Początkujący użytkownik forum
Antena była dostosowana do pasma nadawania, a wtyczka pasowała, ale w trakcie testów się widocznie uksyło.
- wojteks
- *** Administrator ***
No to najprawdopodobniej potrzebujesz nowy modem.komputerowiec pisze:ale w trakcie testów się widocznie uksyło.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Nic nie rozumiem z twoich wypowiedzi, miałeś zasięg Aero2 bez anteny? Ale chciałeś go poprawić i zastosowałeś antenę- szkoda, ze nie piszesz jaką. Pewnie uwaliłeś złącze anteny zew. ale modem powinien działać na wewnętrznej skoro wcześniej działał bez anteny.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
komputerowiec, jeśli chcesz się pobawić to wlutuj konektor w miejsce uwalonego gniazda lub (bezpieczniejszy sposób) w miejsce anteny wewnętrznej
Oczywiście modem wtedy będzie tylko do użytku z anteną zewnętrzną
Oczywiście modem wtedy będzie tylko do użytku z anteną zewnętrzną