Forum bez kabli - 3G LTE CDMA WIFI Strona Główna

Twoja wyszukiwarka
Forum bez kabli - 3G LTE CDMA WIFI
Forum użytkowników internetu bezprzewodowego
GPRS, EDGE, UMTS, HSPA HSDPA/HSUPA, LTE, WiFi, WiMax, CDMA
Sponsorem forum jest: polski operator telefonii satelitarnej TS2

 Pytania i odpowiedziPytania i odpowiedzi  FAQInstrukcja, Regulamin, Netykieta  
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

iPhone jako telefon satelitarny


Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwszy tani internet na karte we Francji
Autor Wiadomość
kedi 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Operator: Orange Free Net
Urządzenie: E3131 MR3420v2.2
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 173
Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Wysłany: 2008-12-30, 12:12   Pierwszy tani internet na karte we Francji

W skrócie, 5 euro miesięcznie za korzystanie z internetu codziennie w godzinach 20-8 lub w drugiej opcji 9 euro miesięcznie za korzystanie bez limitów godzinowych. Orange zastrzega że za przeginanie w sciaganiu danych może przyciac limit miesięcznego transferu do 0,5 giga. Rozmowy voip (min Skype), sieci p2p zablokowane.

I teraz prośba do was o rozwiniecie tego wątku tzn jak doładować konto jak odnawowić co miesiąc usługe, konfiguracje, ustawienia itp, czyli jak z tego korzystać.

Kilka linków:
http://www.prepaidgsm.net/en/francia/orange.html
http://prepaid-wireless-i...France+-+Orange
 
 
DaleKi 
Stary bywalec bezprzewodowy
gdzies z oddali...

Pomógł: 131 razy
Dołączył: 12 Paź 2005
Posty: 6140
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-12-30, 12:59   

Myślę, że warto to dodać do FAQ, co niniejszym czynię: > Korzystanie z połączenia za granicą kraju - oferty operatorów zagranicznych <
_________________
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum, emaile i PW tylko do problemów z forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Szybkiego powrotu do zdrowia Robert - czekamy na Ciebie na torze F1!
 
 
masakra 
Początkujący użytkownik forum

Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 10
Skąd: KLB
Wysłany: 2008-12-30, 19:07   

Mogą tak se blokować voIP?

@kedi zapodaj jakieś pingi na googla francuskiego możesz? Jaki tam transfer jest?
 
 
Sundance_kid 
** Moderator **


Operator: Play
Urządzenie: Sierra 307 + TP LINK 3420
Pomogła: 129 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 20 Lut 2006
Posty: 3582
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2008-12-30, 22:51   

masakra napisał/a:
Mogą tak se blokować voIP?

Nie se tylko sobie. Tak moga. Zobacz ze nawet polscy operatorzy blokuja predkosc w p2p (Netia).
 
 
kedi 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Operator: Orange Free Net
Urządzenie: E3131 MR3420v2.2
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 173
Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Wysłany: 2008-12-30, 22:54   

Jestem w Polsce i nie korzystam ale czasami pojawiam w tym kraju i to by mi sie przydało, dlatego taka jest moja sugestia aby rozwinąć temat dotyczący praktycznego korzystania z tego - czyli o pingach nic napisać nie mogę.
Co do blokowania rozmów voip to niestety większość operatorów na świecie w tak tanim dostępie blokuje je aby nie ograniczać przychodów z telefonii "klasycznej"

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-12-30, 23:20 ]
Poprawiłem na poprawną pisownię słów z przeczeniem nie.
Ostatnio zmieniony przez DaleKi 2008-12-30, 23:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
DaleKi 
Stary bywalec bezprzewodowy
gdzies z oddali...

Pomógł: 131 razy
Dołączył: 12 Paź 2005
Posty: 6140
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-12-30, 23:14   

kedi napisał/a:
aby rozwinąć temat dotyczący praktycznego korzystania z tego

My też jesteśmy w kraju i ciężko nam to rozwinąć ;)
_________________
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum, emaile i PW tylko do problemów z forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Szybkiego powrotu do zdrowia Robert - czekamy na Ciebie na torze F1!
 
 
kedi 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Operator: Orange Free Net
Urządzenie: E3131 MR3420v2.2
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 173
Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Wysłany: 2008-12-30, 23:33   

ok
 
 
paszczak
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-31, 04:06   

kedi napisał/a:
czasami pojawiam w tym kraju i to by mi sie przydało

Nie wiem gdzie tam się pojawiasz ale tam można całkowicie legalnie korzystać z darmowego dostępu do wifi. W Paryżu wifi dostępne jest w większości parków, restauracjach sieciowych typu McDonald, kawiarniach, szczególnie tam gdzie pojawiają się turyści, we wszystkich miejscach z darmowym dostępem do internetu są tabliczki lub naklejki .
W wielu hotelach jest dostęp dla gości - info z kluczem w recepcji.
 
 
kedi 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Operator: Orange Free Net
Urządzenie: E3131 MR3420v2.2
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 173
Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Wysłany: 2008-12-31, 11:53   

Jak urzęduje we Francji to głównie zachód kraju, Lille ,Reims, Mulhouse, Lyon, Grenoble i tam z wifi jest porażka wieksza niż w Polsce, nawet na McDonaldach gdzie z daleka widać flagi z wifi ten net raz jest a raz nie, A Jesli chodzi o Paryż to jestem rzadko na północy w okolicach Saint Denis ale tam też lipa a laptopa sie boje wziąć pod pache z samochodu i iśc z nim w dzień po ulicy - taka dzielnica. Dlatego taki net z komórki to dla mnie idealne rozwiązanie - do sczęścia brakuje mi rozmów voip ale za taka cene przeboleje. Wiem że Polaków w tym kraju jest mniej niż w UK ale zawsze ktoś i zapewne niejedna osoba to uruchomi, dlatego drodzy rodacy piszczie co i jak bo nie znam francuskiego a jak czytam wypowiedzi obcokrajowców którzy odwiedzali francje i z tej oferty korzystali to sie okazuje że w salonach Orange często niewiedzą o takiej usłudze mimo że jest ona w materiałach reklamowych i działa już od kilku miesięcy.
 
 
ja.michal 
** Moderator **

Pomógł: 325 razy
Dołączył: 14 Sie 2006
Posty: 14632
Skąd: European Union
Wysłany: 2008-12-31, 16:18   

kedi napisał/a:
wifi jest porażka wieksza niż w Polsce


kedi napisał/a:
w salonach Orange często niewiedzą o takiej usłudze mimo że jest ona w materiałach reklamowych i działa już od kilku miesięcy.


To faktycznie w Polsce lepiej. U nas przynajmniej udają, że wiedzą, że dana usługa jest. :rotfl:
Mam francuski samochód. Też raz działa a raz nie. Dokładniej to czasem pilot przestaje działać, albo wycieraczki na ulewie stają (ale to tylko raz było). :rotfl:
 
 
jenosz 
Początkujący użytkownik forum

Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 3
Skąd: Wroclaw/Berck
Wysłany: 2009-03-05, 13:07   

MI skype (voip dziala), tylko fakt ze jakosc nie jest za dobra...
 
 
kedi 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Operator: Orange Free Net
Urządzenie: E3131 MR3420v2.2
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 173
Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Wysłany: 2009-03-14, 14:56   

zaraz to poprawie i napisze od nowa bo jak teraz to czytam co napisałem bo wychodzi bardzo niegramatycznie :)
Ostatnio zmieniony przez Sundance_kid 2009-03-16, 19:17, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
ja.michal 
** Moderator **

Pomógł: 325 razy
Dołączył: 14 Sie 2006
Posty: 14632
Skąd: European Union
Wysłany: 2009-03-15, 02:09   

kedi, jakbyś mógł napisać czy to jest specjalna karta sim, czy to jest jakaś taryfa włączana, jakim kodem, czy to jest abonament czy karta? No i jakie ustawienia APN, login, hasło? :)

[ Dodano: 2009-03-15, 02:10 ]
No i jaki operator, jaki koszt i gdzie kupić. :)
 
 
kedi 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Operator: Orange Free Net
Urządzenie: E3131 MR3420v2.2
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 173
Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Wysłany: 2009-03-15, 15:04   

Moment zaraz to poprawie i napisze składniej
Ostatnio zmieniony przez kedi 2009-03-16, 19:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ja.michal 
** Moderator **

Pomógł: 325 razy
Dołączył: 14 Sie 2006
Posty: 14632
Skąd: European Union
Wysłany: 2009-03-15, 15:08   

kedi, dzięki za informację. :ok: Zaraz dodam do :faq: ;)


EDIT
Jednak jest to już w :faq: ;)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Forum użytkowników internetu bezprzewodowego - GPRS, EDGE, UMTS, HSPA (HSDPA/HSUPA), LTE, WiFi, WiMax, CDMA
Najważniejsze tematy - :: FAQ ::
programy i sterowniki: sterowniki.bez-kabli.pl - czyli: Sterowniki modemów 3G :: Instalacja sterowników :: Aplikacje dostępne na forum (spis) :: Top_NetInfo TNI :: Filtry Adblock Plus ::
konfiguracje, tutoriale, testy: ICS :: Kody błędów, komendy AT :: Konfiguracja GPRS, EDGE, UMTS i HSDPA - dial-up :: Konfiguracja sieci radiowych, routerów, AP, WiFi :: Konfiguracja telefonu, APN, login, hasło, numer, DNS :: Konfiguracja modemów oraz telefonów GSM - linki :: Netmonitor :: Test szybkości Internetu :: Konfiguracja PDA, Pocket PC ::
technologie i pojęcia: Anteny "komórkowe" :: Złącza anten GSM :: Internet GSM :: Spis pojęć bezprzewodowych - hasła :: Moduły i modemy - sprawy techniczne :: LTE - Long Term Evolution ::
sieci, operatorzy, zasięg: Aero2 - darmowy dostęp do internetu :: Internet Cyfrowego Polsatu - najważniejsze tematy :: Sieci zagraniczne :: Ważne numery :: Zasięg operatorów EDGE HSDPA CDMA WiMAX ::
pozostałe: Telefony satelitarne Iridium Extreme Zaprzyjaźnione forum-laptopy.info.pl notebooki, laptopy, tablety :: Skrótowce :: In English


Reklamy na forum: kontakt w sprawie zamieszczania reklam.

Znaki i informacje chronione prawem umieszczone na forum, wykorzystane są wyłącznie w celach informacyjnych.
Powielanie lub kopiowanie w części lub w całości danych/opracowań zawartych na forum bez zgody autora i/lub administracji forum jest zabronione.

Uwaga: Serwis Internetowy Bez-kabli.pl używa plików cookies. Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody, by pliki cookies były zapisywane na dysku twardym komputera należy zmienić ustawienia przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z serwisu oznacza, że wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki internetowej.

Strona wygenerowana w 0.16 sekundy. Zapytań do SQL: 23