Forum bez kabli - 3G LTE CDMA WIFI Strona Główna

Twoja wyszukiwarka
Forum bez kabli - 3G LTE CDMA WIFI
Forum użytkowników internetu bezprzewodowego
GPRS, EDGE, UMTS, HSPA HSDPA/HSUPA, LTE, WiFi, WiMax, CDMA
Sponsorem forum jest: polski operator telefonii satelitarnej TS2

 Pytania i odpowiedziPytania i odpowiedzi  FAQInstrukcja, Regulamin, Netykieta  
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload



Poprzedni temat «» Następny temat
Jak sprawdzić, ile pozostało do wykorzystania?
Autor Wiadomość
MARCIN3322 
Początkujący użytkownik forum

Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 8
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-12-25, 13:52   Jak sprawdzić, ile pozostało do wykorzystania?

Witam,

Posiadam internet Orange Free.
Mam pytanie. Czy istnieje możliwość sprawdzenia, ile pozostało mi jeszcze GB lub MB do wykorzystania w obecnym miesiącu?

Pozdrawiam
 
 
sp6huk 
Guru bezprzewodowy
Specjalista od WiFi


Operator: Portall ISP (TKT)
Urządzenie: UBIQUITI NanoStation Loco M5
Pomógł: 220 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 3747
Skąd: Świdwin
Wysłany: 2009-12-25, 13:57   

Można to sprawdzać tylko we własnym zakresie np. przy pomocy programu NetMeter, który pokazuje Ci, ile pobrałeś i wysłałeś danych ;)
 
 
Jarek7 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 166
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2009-12-25, 14:03   

Już lepszy jest AutoConnect,możesz sprawdzić ile pozostało Ci GB lub MB do limitu i także można ustawić że przy włączaniu systemu automatycznie z internetem się łączy ;) A to jest dość duży plus:)
 
 
sp6huk 
Guru bezprzewodowy
Specjalista od WiFi


Operator: Portall ISP (TKT)
Urządzenie: UBIQUITI NanoStation Loco M5
Pomógł: 220 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 3747
Skąd: Świdwin
Wysłany: 2009-12-25, 14:07   

Jarek7 napisał/a:
Już lepszy jest AutoConnect,możesz sprawdzić ile pozostało Ci GB lub MB do limitu
NetMeter też ma taką opcję :cwaniak:
 
 
Jarek7 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 166
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2009-12-25, 14:14   

Ale NetMeter jest po angielsku,a AutoConnect po polsku :cwaniak:
 
 
sp6huk 
Guru bezprzewodowy
Specjalista od WiFi


Operator: Portall ISP (TKT)
Urządzenie: UBIQUITI NanoStation Loco M5
Pomógł: 220 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 3747
Skąd: Świdwin
Wysłany: 2009-12-25, 14:16   

Jarek7 napisał/a:
Ale NetMeter jest po angielsku
Jest i po Polsku NetMeter, bo jest spolszczenie do pobrania ;)
 
 
Jarek7 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 166
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2009-12-25, 14:29   

Można pobrać od razu AutoConnect po polsku a nie męczyć się z spolszczeniem :cfaniak: pozatym jak dobrze się orientuję to NetMeter nie ma funkcji łączenia sie z internetem przy starcie systemu :mrgreen:
 
 
MARCIN3322 
Początkujący użytkownik forum

Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 8
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-12-25, 14:39   

Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie na temat limitów w Orange Free. Czytałem na orange.pl, że limit 1,5 GB (za 60 zł, posiadam ten) zwiększyli do 5 GB. Wie ktoś może, czy te limity zostały zwiększone na stałe?
 
 
Jarek7 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 166
Skąd: Niemcy
Wysłany: 2009-12-25, 14:56   

MARCIN3322 napisał/a:
czy te limity zostały zwiększone na stałe?


No na pewno na stałe ;) Przecież to nie jest promocja ,tylko zostały zwiększone na stałe :)
 
 
marens 
*Mistrz bezprzewodowy*

Pomógł: 67 razy
Dołączył: 14 Kwi 2007
Posty: 2957
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-12-25, 15:52   

Jarek7 napisał/a:
Można pobrać od razu AutoConnect po polsku a nie męczyć się z spolszczeniem :cfaniak:


spolszczenie = polska wersja
Program jest w jednym pliku, tworzy sobie pliki tymczasowe gdzie przechowuje konfiguracje oraz statystyki.
 
 
OkazjoneoPL 
Początkujący użytkownik forum

Operator: Plus
Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 9
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-12-30, 13:57   

A nie można tego sprawdzic w opcjach albo narzędziach programu?? Np w iplusie wchodzisz w narzędzia i tam jest widoczny limit transferu jaki pozostał do wykorzystania.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Forum użytkowników internetu bezprzewodowego - GPRS, EDGE, UMTS, HSPA (HSDPA/HSUPA), LTE, WiFi, WiMax, CDMA
Najważniejsze tematy - :: FAQ ::
programy i sterowniki: sterowniki.bez-kabli.pl - czyli: Sterowniki modemów 3G :: Instalacja sterowników :: Aplikacje dostępne na forum (spis) :: Top_NetInfo TNI :: Filtry Adblock Plus ::
konfiguracje, tutoriale, testy: ICS :: Kody błędów, komendy AT :: Konfiguracja GPRS, EDGE, UMTS i HSDPA - dial-up :: Konfiguracja sieci radiowych, routerów, AP, WiFi :: Konfiguracja telefonu, APN, login, hasło, numer, DNS :: Konfiguracja modemów oraz telefonów GSM - linki :: Netmonitor :: Test szybkości Internetu :: Konfiguracja PDA, Pocket PC ::
technologie i pojęcia: Anteny "komórkowe" :: Złącza anten GSM :: Internet GSM :: Spis pojęć bezprzewodowych - hasła :: Moduły i modemy - sprawy techniczne :: LTE - Long Term Evolution ::
sieci, operatorzy, zasięg: Aero2 - darmowy dostęp do internetu :: Internet Cyfrowego Polsatu - najważniejsze tematy :: Sieci zagraniczne :: Ważne numery :: Zasięg operatorów EDGE HSDPA CDMA WiMAX ::
pozostałe: Telefony satelitarne Iridium Extreme Zaprzyjaźnione forum-laptopy.info.pl notebooki, laptopy, tablety :: Skrótowce :: In English


Reklamy na forum: kontakt w sprawie zamieszczania reklam.

Znaki i informacje chronione prawem umieszczone na forum, wykorzystane są wyłącznie w celach informacyjnych.
Powielanie lub kopiowanie w części lub w całości danych/opracowań zawartych na forum bez zgody autora i/lub administracji forum jest zabronione.

Uwaga: Serwis Internetowy Bez-kabli.pl używa plików cookies. Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody, by pliki cookies były zapisywane na dysku twardym komputera należy zmienić ustawienia przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z serwisu oznacza, że wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki internetowej.

Strona wygenerowana w 0.23 sekundy. Zapytań do SQL: 19