Forum bez kabli - 3G LTE CDMA WIFI Strona Główna

Twoja wyszukiwarka
Forum bez kabli - 3G LTE CDMA WIFI
Forum użytkowników internetu bezprzewodowego
GPRS, EDGE, UMTS, HSPA HSDPA/HSUPA, LTE, WiFi, WiMax, CDMA
Sponsorem forum jest: polski operator telefonii satelitarnej TS2

 Pytania i odpowiedziPytania i odpowiedzi  FAQInstrukcja, Regulamin, Netykieta  
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

iPhone jako telefon satelitarny


Poprzedni temat «» Następny temat
Pakiet nocny 50GB, Plus
Autor Wiadomość
bobek89 
Użytkownik forum

Dołączył: 23 Sie 2012
Posty: 24
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2012-09-06, 14:42   Pakiet nocny 50GB, Plus

Witam, od 5 sierpnia mam internet mobilny w Plusie. I mam pakiet nocny 50GB, tylko podobno został aktywowany dopiero od 5 września... Abonament to 29,90. Wczoraj, w nocy ściągnąłem około 1,5GB danych. Dziś wysłałem numer na 2580 aby sprawdzić czy mi nie zabrało z dziennego pakietu czasem, i widzę że pozostało mi 2,3Gb transferu (czyli w dzień musiałem wykorzystać 700Mb, co mi się nie zgadza, ponieważ nie oglądałem żądnych filmików ani nic, a w TNI pokazało mi że łączny transfer na dzień wczorajszy to ~200Mb)
Co jest nie tak? też tak macie?:/

Da się jakoś sprawdzić stan Nocnego pakietu?

P.S: I co to jest ten Plusopobieracz? Jego się aktywuje za jakąś opłatą dodatkową?
 
 
usagi 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Operator: Plus
Urządzenie: Modem
Dołączył: 27 Lut 2010
Posty: 228
Skąd: Pożdżenice
Wysłany: 2012-09-06, 15:22   

Plusopobieracz to stara nazwa pakietu nocnego 50GB. Tylko, że kiedyś opiewał on na 100GB i był płatny w niższych abonamentach. Teraz pakiet nocny jest bezpłatny ( oprócz najniższego abonamentu za 14.90 zł ).
_________________
Usagi
 
 
bobek89 
Użytkownik forum

Dołączył: 23 Sie 2012
Posty: 24
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2012-09-06, 17:24   

Hmm... a co się stanie jak kilknę teraz w Plusopobieraczu "Aktywuj" ?
Tego nocnego transferu nie trzeba aktywowac czasem?
 
 
usagi 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Operator: Plus
Urządzenie: Modem
Dołączył: 27 Lut 2010
Posty: 228
Skąd: Pożdżenice
Wysłany: 2012-09-06, 23:04   

Jeżeli masz nową umowę podpisaną niedawno lub przedłużałeś umowę to nie musisz nic aktywować.
_________________
Usagi
 
 
bobek89 
Użytkownik forum

Dołączył: 23 Sie 2012
Posty: 24
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2012-09-06, 23:08   

no OK. a co z tymi znikającymi Mb z transferu dziennego? usagi, Ty masz internet w Plusie? Nie pożera ci kb ? :/

[ Dodano: 2012-09-07, 00:20 ]
A czy jak wysyłam smsa pod ten numer aby sprawdzić stan transferu, to pokazuje mi ile mi zostało? Czy ile wykorzystałem? I czy to jest sam dzienny transfer? Czy dzienny i nocny?
 
 
usagi 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Operator: Plus
Urządzenie: Modem
Dołączył: 27 Lut 2010
Posty: 228
Skąd: Pożdżenice
Wysłany: 2012-09-07, 00:39   

Tak mam Internet w Plusie, ale jeszcze ze starą umową. Płacę 5 zł za iPlusopobieracza ( transfer nocny ). Jeżeli wyślesz płatnego SMS-a ( nie pamiętam już na jaki numer ) to niestety poda zliczone dane w całym okresie rozliczeniowym ( zużyte, bez rozróżnienia za dzień i noc ). Sprawdź, o której godzinie zakończyłeś pobieranie pliku. Musisz sprawdzć, czy sytuacja się powtarza, zainstaluj np.: NetMeter, aby dokładnie śledzić zużycie transferu. Być może to tylko jednorazowy błąd w systemie.
_________________
Usagi
 
 
bobek89 
Użytkownik forum

Dołączył: 23 Sie 2012
Posty: 24
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2012-09-07, 12:18   

Ten NetMeter mi nie działa. Tzn nic nie pokazuje, Przy uruchomieniu wyskakuje komunikat "Nothing to monitor".
 
 
usagi 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Operator: Plus
Urządzenie: Modem
Dołączył: 27 Lut 2010
Posty: 228
Skąd: Pożdżenice
Wysłany: 2012-09-07, 19:14   

Skonfigurowałeś go odpowiednio? Ja z niego nie korzystałem, ale tutaj bardzo sobie chwalą ten program.
_________________
Usagi
 
 
chemik89 
Stały użytkownik forum

Operator: iPlus firmowo
Urządzenie: E3131
Wiek: 25
Dołączył: 19 Maj 2008
Posty: 56
Skąd: Lodz/Bukowiec
Wysłany: 2012-09-14, 13:39   

na win7 może nie działać - zainstaluj darmowy NetWorx
_________________
Dell axim x50v
Trium Mars->Nokia 3210->Siemens c60->Siemens mc60[RIP]->Siemens s65->Siemens sx1[RIP]->Nokia 6310i->SonyErricson k750i->SonyErricson k800i->LG GT540
HSPA+ 40ms (internet mobilny 15GB -50% 29.90zł)
 
 
 
jan12 
Początkujący użytkownik forum

Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 12
Skąd: Zamo??
Wysłany: 2012-09-17, 15:11   

Jaki trzeba kupić starter do tej usługi ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Forum użytkowników internetu bezprzewodowego - GPRS, EDGE, UMTS, HSPA (HSDPA/HSUPA), LTE, WiFi, WiMax, CDMA
Najważniejsze tematy - :: FAQ ::
programy i sterowniki: sterowniki.bez-kabli.pl - czyli: Sterowniki modemów 3G :: Instalacja sterowników :: Aplikacje dostępne na forum (spis) :: Top_NetInfo TNI :: Filtry Adblock Plus ::
konfiguracje, tutoriale, testy: ICS :: Kody błędów, komendy AT :: Konfiguracja GPRS, EDGE, UMTS i HSDPA - dial-up :: Konfiguracja sieci radiowych, routerów, AP, WiFi :: Konfiguracja telefonu, APN, login, hasło, numer, DNS :: Konfiguracja modemów oraz telefonów GSM - linki :: Netmonitor :: Test szybkości Internetu :: Konfiguracja PDA, Pocket PC ::
technologie i pojęcia: Anteny "komórkowe" :: Złącza anten GSM :: Internet GSM :: Spis pojęć bezprzewodowych - hasła :: Moduły i modemy - sprawy techniczne :: LTE - Long Term Evolution ::
sieci, operatorzy, zasięg: Aero2 - darmowy dostęp do internetu :: Internet Cyfrowego Polsatu - najważniejsze tematy :: Sieci zagraniczne :: Ważne numery :: Zasięg operatorów EDGE HSDPA CDMA WiMAX ::
pozostałe: Telefony satelitarne Iridium Extreme Zaprzyjaźnione forum-laptopy.info.pl notebooki, laptopy, tablety :: Skrótowce :: In English


Reklamy na forum: kontakt w sprawie zamieszczania reklam.

Znaki i informacje chronione prawem umieszczone na forum, wykorzystane są wyłącznie w celach informacyjnych.
Powielanie lub kopiowanie w części lub w całości danych/opracowań zawartych na forum bez zgody autora i/lub administracji forum jest zabronione.

Uwaga: Serwis Internetowy Bez-kabli.pl używa plików cookies. Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody, by pliki cookies były zapisywane na dysku twardym komputera należy zmienić ustawienia przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z serwisu oznacza, że wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki internetowej.

Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 19