Forum bez kabli - 3G LTE CDMA WIFI Strona Główna

Twoja wyszukiwarka
Forum bez kabli - 3G LTE CDMA WIFI
Forum użytkowników internetu bezprzewodowego
GPRS, EDGE, UMTS, HSPA HSDPA/HSUPA, LTE, WiFi, WiMax, CDMA
Sponsorem forum jest: polski operator telefonii satelitarnej TS2

 Pytania i odpowiedziPytania i odpowiedzi  FAQInstrukcja, Regulamin, Netykieta  
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

iPhone jako telefon satelitarny


Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie można niedrogo kupić modem?
Autor Wiadomość
brudna_harriet 
Początkujący użytkownik forum

Dołączyła: 09 Wrz 2007
Posty: 5
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-09-09, 20:44   Gdzie można niedrogo kupić modem?

Gdzie można za rozsądną cenę kupić modem usb? Może ktoś zna jakiś sklep na terenie Poznania? komis? lub ma jakiś inny pomysł :?:
 
 
Fanta 
Stary wyga bezprzewodowy


Operator: iPlus
Urządzenie: NetBox_2 EDGE/GPRS
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 881
Skąd: Siedlce (okolice)
Wysłany: 2007-09-09, 22:58   Re: Gdzie można niedrogo kupić modem?

brudna_harriet napisał/a:
jakiś inny pomysł

Aukcje, sklepy internetowe... A modem chcesz nowy czy używany, z simlockiem czy bez?? Zajrzyj też do naszego działu z Ogłoszeniami...
_________________
 
 
 
DJ1910 
Specjalista bezprzewodowy-senior
Widzewiak


Operator: Play
Urządzenie: HTC ChaCha
Pomógł: 4 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Lip 2007
Posty: 468
Skąd: Miasto Włókniarzy
Wysłany: 2007-09-09, 23:24   

na allegro najlepiej...pojawila sie aukcja z merlinami z umts/gprs za 209 zł z wysylka...chociaz ja trafilem taniej bo za 177 (bez simlocka oczywiscie)
 
 
 
Fanta 
Stary wyga bezprzewodowy


Operator: iPlus
Urządzenie: NetBox_2 EDGE/GPRS
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 881
Skąd: Siedlce (okolice)
Wysłany: 2007-09-10, 00:04   

Ale ma być na USB, a nie widziałem Merlina na USB na allegro...
_________________
 
 
 
brudna_harriet 
Początkujący użytkownik forum

Dołączyła: 09 Wrz 2007
Posty: 5
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-09-10, 00:28   

może być używany, USB lub expresscard
 
 
DJ1910 
Specjalista bezprzewodowy-senior
Widzewiak


Operator: Play
Urządzenie: HTC ChaCha
Pomógł: 4 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Lip 2007
Posty: 468
Skąd: Miasto Włókniarzy
Wysłany: 2007-09-10, 09:37   

Fanta napisał/a:
Ale ma być na USB, a nie widziałem Merlina na USB na allegro...


nie zauwazylem ze USB :P tamten to byl PCMCIA
 
 
 
Fanta 
Stary wyga bezprzewodowy


Operator: iPlus
Urządzenie: NetBox_2 EDGE/GPRS
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 881
Skąd: Siedlce (okolice)
Wysłany: 2007-09-10, 10:45   

Teraz to już nie wiem. A jaki masz komputer? PC czy laptop?
_________________
 
 
 
Jaco 
Mistrz bezprzewodowy - moderator
***Terminator***


Operator: FEROMEDIA
Urządzenie: Dasan Networks GPON ONT - H640RW-02
Pomógł: 178 razy
Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 7528
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-09-10, 10:54   

Myślę że chodzi o PC choć mogę się mylić. Nie polecam ED 77 bo za każdym startem Systemu nie ma go w systemie i trzeba odświeżać wszystkie urządzenia i dopiero się pojawia jako modem. Jest to trochę uciążliwe. Zaletą tego modemu jest brak blokady simlock i podłączenie anteny zewnętrznej.
 
 
brudna_harriet 
Początkujący użytkownik forum

Dołączyła: 09 Wrz 2007
Posty: 5
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-09-10, 17:34   

laptop z wejściem expresscard
 
 
canidy 
*Mistrz bezprzewodowy*


Operator: Plus/Era/Aero2/Play
Urządzenie: HUAWEI E5776,BB 9810,EU870D,Aircard 309
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 622
Skąd: Warszawa/Mińsk Maz.
Wysłany: 2007-10-07, 11:06   

Jaco napisał/a:
Nie polecam ED 77 bo za każdym startem Systemu nie ma go w systemie i trzeba odświeżać wszystkie urządzenia i dopiero się pojawia jako modem.


Ciekawa opinia. Tym bardziej, że korzystałem z 3 różnych modeli ED 77, na PC i 2 różnych laptopach.
Po pierwsze nigdy nie zaobserwowałem tej konkretnej sytuacji o której piszesz, modemy były wykrywane automatycznie.
Po drugie działały dość stabilnie nawet bez zewnętrznego zasilacza.
Ogólnie oceniam je jako bardzo dobre modemy na USB, pod warunkiem, że wystarcza nam prędkość takiego modemu.

Jaco napisał/a:
Zaletą tego modemu jest brak blokady simlock i podłączenie anteny zewnętrznej.


Fakt, nie ma simlocka fabrycznie i to zaleta, ale możliwość podłączenia anteny zewnętrznej ma każdy modem. Chyba, że chodzi Ci o rodzaj i jakość tego podłączenia.

brudna_harriet napisał/a:
laptop z wejściem expresscard


Zdecydowanie wygodniejszy będzie modem na ExpressCard.
_________________
Modem MiniPCI Express
HTC X7500 Advantage
 
 
Jaco 
Mistrz bezprzewodowy - moderator
***Terminator***


Operator: FEROMEDIA
Urządzenie: Dasan Networks GPON ONT - H640RW-02
Pomógł: 178 razy
Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 7528
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-10-07, 11:18   

canidy napisał/a:
Ciekawa opinia. Tym bardziej, że korzystałem z 3 różnych modeli ED 77, na PC i 2 różnych laptopach.
Po pierwsze nigdy nie zaobserwowałem tej konkretnej sytuacji o której piszesz, modemy były wykrywane automatycznie.
Zgadzam się z tobą ale spróbuj to zrobić bez aplikacji ED Dialer a przekonasz się że zaraz po starcie systemu nie ma go jako modem.
canidy napisał/a:

ale możliwość podłączenia anteny zewnętrznej ma każdy modem.
Tak prawie każdy modem ale są wyjątki jak ZTE MF330 o którym tu na forum było dość sporo pisane.
 
 
canidy 
*Mistrz bezprzewodowy*


Operator: Plus/Era/Aero2/Play
Urządzenie: HUAWEI E5776,BB 9810,EU870D,Aircard 309
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 622
Skąd: Warszawa/Mińsk Maz.
Wysłany: 2007-10-07, 11:41   

Jaco napisał/a:
canidy napisał/a:
Ciekawa opinia. Tym bardziej, że korzystałem z 3 różnych modeli ED 77, na PC i 2 różnych laptopach.
Po pierwsze nigdy nie zaobserwowałem tej konkretnej sytuacji o której piszesz, modemy były wykrywane automatycznie.
Zgadzam się z tobą ale spróbuj to zrobić bez aplikacji ED Dialer a przekonasz się że zaraz po starcie systemu nie ma go jako modem.


Fakt w przypadku tego modemu korzystałem tylko z EDGE Dialera, bo mi nie przeszkadzał :)

Jaco napisał/a:
canidy napisał/a:

ale możliwość podłączenia anteny zewnętrznej ma każdy modem.
Tak prawie każdy modem ale są wyjątki jak ZTE MF330 o którym tu na forum było dość sporo pisane.


O takich przypadkach tak samo jak o Merlinie U530 nie ma co wspominać :)
_________________
Modem MiniPCI Express
HTC X7500 Advantage
 
 
Jaco 
Mistrz bezprzewodowy - moderator
***Terminator***


Operator: FEROMEDIA
Urządzenie: Dasan Networks GPON ONT - H640RW-02
Pomógł: 178 razy
Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 7528
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-10-07, 12:14   

canidy napisał/a:
Fakt w przypadku tego modemu korzystałem tylko z EDGE Dialera, bo mi nie przeszkadzał :)
A ja testowałem sobie BC i wkurzało mnie po restarcie szukać ponownie modemu w systemie.Niestety pomoc techniczna ed77.wsparcie@tl2000.com.pl nie umieli mi odpowiedzieć na to pytanie dlaczego tak się dzieje i kazali zassać najnowszy ED Dialer aby zrobić połączenie. :lol:
 
 
canidy 
*Mistrz bezprzewodowy*


Operator: Plus/Era/Aero2/Play
Urządzenie: HUAWEI E5776,BB 9810,EU870D,Aircard 309
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 622
Skąd: Warszawa/Mińsk Maz.
Wysłany: 2007-10-07, 12:56   

Nie ma co, to była odpowiedź "fachowców" ;)
_________________
Modem MiniPCI Express
HTC X7500 Advantage
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Forum użytkowników internetu bezprzewodowego - GPRS, EDGE, UMTS, HSPA (HSDPA/HSUPA), LTE, WiFi, WiMax, CDMA
Najważniejsze tematy - :: FAQ ::
programy i sterowniki: sterowniki.bez-kabli.pl - czyli: Sterowniki modemów 3G :: Instalacja sterowników :: Aplikacje dostępne na forum (spis) :: Top_NetInfo TNI :: Filtry Adblock Plus ::
konfiguracje, tutoriale, testy: ICS :: Kody błędów, komendy AT :: Konfiguracja GPRS, EDGE, UMTS i HSDPA - dial-up :: Konfiguracja sieci radiowych, routerów, AP, WiFi :: Konfiguracja telefonu, APN, login, hasło, numer, DNS :: Konfiguracja modemów oraz telefonów GSM - linki :: Netmonitor :: Test szybkości Internetu :: Konfiguracja PDA, Pocket PC ::
technologie i pojęcia: Anteny "komórkowe" :: Złącza anten GSM :: Internet GSM :: Spis pojęć bezprzewodowych - hasła :: Moduły i modemy - sprawy techniczne :: LTE - Long Term Evolution ::
sieci, operatorzy, zasięg: Aero2 - darmowy dostęp do internetu :: Internet Cyfrowego Polsatu - najważniejsze tematy :: Sieci zagraniczne :: Ważne numery :: Zasięg operatorów EDGE HSDPA CDMA WiMAX ::
pozostałe: Telefony satelitarne Iridium Extreme Zaprzyjaźnione forum-laptopy.info.pl notebooki, laptopy, tablety :: Skrótowce :: In English


Reklamy na forum: kontakt w sprawie zamieszczania reklam.

Znaki i informacje chronione prawem umieszczone na forum, wykorzystane są wyłącznie w celach informacyjnych.
Powielanie lub kopiowanie w części lub w całości danych/opracowań zawartych na forum bez zgody autora i/lub administracji forum jest zabronione.

Uwaga: Serwis Internetowy Bez-kabli.pl używa plików cookies. Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody, by pliki cookies były zapisywane na dysku twardym komputera należy zmienić ustawienia przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z serwisu oznacza, że wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki internetowej.

Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 20