Telekomunikacja Polska zaoferuje od początku października neostradę tp w opcji 10 Mb/s i 20 Mb/s - wynika z cennika umieszczonego na stronach operatora.
Miesięczny abonament, poza promocją, dla opcji 10 Mb/s ma wynosić 260 zł, a dla opcji 20 Mb/s - 300 zł. Obie opcje, zapewne także w promocji, mają być dostępne od 1. października, z uploadem do 1 Mb/s.
Ładnie, ładnie. Chyba trzeba będzie się skusić jak mi tylko TP po kablu pozwalają. Tylko czy na mojej linii pójdzie tyle.
Bo router to ADSL+ do 25Mb/s.
Swoją drogą ciekawe jaki upload.
Dokładnie.
Swego czasu,gdy na promocyjnych opcjach były limity transferu,korzystałem z Neo 640 kbit/s (czyli starej 512 po "upgradzie") na czas nieokreślony za 189 brutto
Patryk_ pisze:Swego czasu,gdy na promocyjnych opcjach były limity transferu,korzystałem z Neo 640 kbit/s (czyli starej 512 po "upgradzie") na czas nieokreślony za 189 brutto
Ja też I to ponad rok. Jak się okazało potem po zniesieni limitów, że więcej nie da rady to poszedł WiMAX
Ale ja i tak twierdzę, że ciężko im będzie gdziekolwiek zestawić te 10 a co dopiero 20Mbps.
Nie kazdy będzie miał mozliwość mieć tyle Mb/s bo to zależy od kabla i centrali na wsiach . U mnie 6 Mb/s nie można załozyć takie kable maja do centrali za skrzynek .
To dobrze, że coś się rusza i TP udostępnia w Polsce takie prędkości dla prywatnego użytku. Ja wiem, że nie będzie taka prędkość w wielu miejscach w Polsce dostępna na ich łączach, ale mimo tego już to lepiej wygląda w odniesieniu do innych krajów zachodnich, choćby nawet dlatego, że taka oferta istnieje. Jestem ciekawy ile będzie trzeba na VDSL w TP czekać po tym jak teraz DSL2+ oferują.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
ja.michal pisze:Ja mam 6Mb/s i byla obawa ze aneks bedzie bo linia padla i tylko 2. Ale wolne pary byly, zmienili i chodzi.
Jestem ciekaw czy poleci te 20 u mnie.
Jeśli zabrakło wolnych par, to nie masz na co liczyć.
Podejrzewam, że będę miał możliwości techniczne.
Mam stosunkowo nową linie telefoniczną (kabel do szafy kablowej).
4 lata temu był wymieniany (200m kablem do szafy kablowej).
Kolejne 200m kablem z szafy kablowej do DSLAMu
Jojo pisze:Jeśli zabrakło wolnych par, to nie masz na co liczyć.
Par nie zabrakło tylko zmienili na inną.
Pożyjemy zobaczymy.
Najwyżej będzie tak. Albo 20Mb/, albo odchodzę do Neti/Netki lub innego BSA.
A mało u mnie nie wychodzi na rachunkach.
Kurczaki to stolica w końcu.
Uruchomienie przez TP takiej prędkości tak naprawdę przyspiesza internet w całej Polsce, dokładniej jego konkurencyjność.
Pan Andrzej lat 40 jak zobaczy reklame w TV ze neo ma 10 mb/s jego radiowka w ofercie ma max 4 to bedzię miec dylemat
No niby piszą, że da się 16Mb/s po kablach TP a kiszka ogólnie jest. No i nie wiem czy po kablach TP 4 dają bo usłyszałem informację, że zależy to od tego co ma infrastrukturę czyli od TP.
No tak. To normalne. Chodziło mi o ograniczenia ze strony TP.
Np. z Netką gadałem i powiedzieli, że po kablach TP tylko 1, 2 lub 6. Inaczej się nie da bo TP narzuca.
No bo teraz jeszcze tej opcji większej nie mają (przecież BSA to dokładnie neostrada tylko z innym loginem/hasłem). Jak ją włączą/udostępnią to i w BSA będzie występować.
TP bardzo dużo narzuca. Np. jak się przejdzie do Netii to już nie można sobie zmienić linii analogowej na cyfrową, albo odwrotnie. Zaś jak się jest w TP to można to zrobić bez problemów. Tak więc jak się przechodzi do Netii to linie trzeba mieć już odpowiednie. Bo Netia ma dwa rodzaje usług.