telepolis.pl pisze:Telefon HTC T-Mobile G1 oferuje szybki dostęp do takich usług Google’a jak Gmail, Google Maps, YouTube, Google Talk i Google Calendar. Otwarta platforma Android, w połączeniu z HSPA do 7,2 Mb/s, WiFi, GPS-em, klawiaturą QWERTY i ekranem rozdzielczości HVGA zagwarantują zupełnie nową jakość mobilnego Internetu.
Telefon został oficjalnie zaprezentowany 23. września podczas konferencji w Nowym Jorku
HTC wypuszcza ostatnio coraz ciekawsze modele telefonów. Chociaż można powiedzieć, że to już komputer z telefonem
A to już pewne, bo może tylko ktoś zapomniał zapisać to w danych technicznych? A przyznam, że tych danych tak szczegółowo nie studiowałem. Bo jeżeli tak jest jak napisałeś, to faktycznie kiepsko nie podłączy się ani słuchawki BT ani nie zrobi z niego modemu HSDPA na BT (no chyba że po WiFi).
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Dzięki za te informacje, napisałem tak bo przeczytałem wczoraj na 2-3 portalach że nie posiada Bluetooth... Sam się zdziwiłem i po tym nie chciało mi się nawet na stronę producenta zaglądać, ponieważ uznałem ten telefon za bezsensowny i nie warty uwagi.
G1 jest zintegrowany z internetowym sklepem muzycznym Amazona, gdzie można kupować pliki muzyczne (a następnie słuchać ich na wbudowanym odtwarzaczu) oraz ze sklepem Android, oferującym programy.
Powiem tylko fuuuuuuu, czmyś iklockowatym mi tu brzydko pachnie....
wp.pl pisze:T-Mobile zapowiedział międzynarodową premierę pierwszego w świecie telefonu komórkowego z systemem Android, oferowanego we współpracy z Google. T-Mobile G1 będzie dostępny już niedługo dla klientów T-Mobile na dwóch kontynentach. Aparat posiada ekran dotykowy i klawiaturę QWERTY, ponadto umożliwia pełen dostęp do Internetu, w tym do popularnych produktów Google, znanych milionom użytkowników komputerów stacjonarnych, takich jak Google Maps Street View, Gmail i YouTube.
“Łączność coraz częściej oznacza nie tylko możliwość rozmowy telefonicznej, lecz także dostęp do światowej sieci informacyjnej,” powiedział Andy Rubin, dyrektor ds. platform mobilnych w firmie Google. „Dzisiejsza zapowiedź to ważny pierwszy krok dla Open Handset Alliance: system Android nie tylko udostępnia mobilny Internet milionom użytkowników, lecz także mobilizuje społeczność programistów, którzy rozumieją, że następna najważniejsza platforma informatyczna świata to telefony komórkowe."
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Mówcie co chcecie, a ja i tak od czasu Universala uważam, że HTC produkuje w zasadzie najciekawszy sprzęt na rynku. Może trochę klockowaty, ale jak tu zrobić coś super zgrabnego skoro ma klawiaturę sprzętową.
Ja się kompletnie do HTC nie przekonałem, trzy tygodnie temu miałem do wyboru wszystkie nowe HTC, Omnie itp ale wybrałem iPhone 3G i jestem w pełni zadowolony. Nie lubię Windowsa i całej te firmy Microsoft, jedyne co mi pozostało na XP to jeden Laptop w domu, reszta ma Ubuntu. Ten XP to jestem zmuszony jeszcze mieć aby synchronizować moje iPod'y czy iPhone. (Niedługo to się skończy, bo coś czuję, że na Boże Narodzenie jakiś nowy Mac Book w moje ręce wpadnie) Jeżeli miałbym już wybierać między jakimś HTC z Windowsem lub tym G1 z androidem to wybrałbym G1, wiadomo coś oparte Linux jest czymś znacznie ciekawszym i ma lepsze możliwości rozwoju.
Jak do nawigacji? Po co mi nawigacja? Doświadczenia z N95 i tamtą nawigacją nauczyły mnie, aby używać coś Becker'a albo Sony, jeżeli chce pod wskazany adres trafić.
Odliczam dni do 24.12.2008, to będzie ostateczne pożegnanie z Microsoft
Chodzi mi o to, że moim zdaniem pod Windows Mobile są najlepsze programy do nawigacji i z tego względu ja wybrałbym na Twoim miejscu inaczej.
A napisałem to tylko dlatego, że twierdziłeś, że WM jest beee.
[ Dodano: 2008-10-28, 20:02 ]
bob pisze: Spokojnie z HTC i Automapą trafisz.
O to chodzi
Tylko, że ja jestem fanem Apple i kupiłem iPhone z tego względu, że moja cała kolekcję muzyki oraz filmów posiadam w iTunes, dodatkowo punktem decydującym był fakt nielimitowanego internetu w Niemczech, który mam zawsze przy sobie.
Do nawigacji służy mi nawigacja a do robienia zdjęć aparat i do kręcenia filmów kamera, taka jest moja opinia i w cale nie uważam, że iPhone jest jakoś specjalnie drogi, bo przecież 50 Euro miesięcznie to właściwe nic.
Każdy kupuje, używa to co uważa, jednak według mnie jeżeli coś jest do wszystkiego to jest do niczego... i te zdanie doskonale sprawdza się w przypadku np; N95.