W przyszłym roku komórkowa sieć Play planuje wprowadzić kilka nowości do swojej internetowej oferty. Jedną z nich będą nowe, wyższe prędkości w usłudze Play Online.
Komórkowa sieć Play w pierwszym kwartale 2009 roku planuje wprowadzić do swojej oferty wyższe prędkości mobilnego Internetu w ramach usługi Play Online, ale za wyższą cenę. Także w ciągu trzech pierwszym miesięcy przyszłego roku, w ofercie Play - podobnie jak u konkurencji - powinien pojawić się Internet z netbookiem, czyli małym laptopem.
Źródło: media2.pl
ciekawy news dla uzytkowników internetu Play, juz nie moge sie doczekac tej wyższej prędkości, ciekawe ile?
AdiosAmigos, znając życie to pewnie wyższe prędkości będą dla nowych klientów;). Ciekawe czy będzie można zmienić abonament na ten z wyższą prędkością.
Prawde mówiąc ten 1Mbps jest dla mnie zupełnie wystarczający. Ważne, że mam wysoki limit transferu, a jakby się dało to bym wział nawet i 512kbps z jeszcze większym limitem
Mi to 2mbps by się czasem przydało.. taki juz dziwny jestem, 1mbps w zupełności mi wystrcza i nie wybrzydzam w ogóle.
[ Dodano: 2008-12-17, 19:15 ]
Boras pisze:AdiosAmigos, znając życie to pewnie wyższe prędkości będą dla nowych klientów;). Ciekawe czy będzie można zmienić abonament na ten z wyższą prędkością.
Boras, widze że jestes z Torunia Jak ci śmiga Iplus w porównaniu do Playa w Torontto i w jakiej częsci miasta?
Ostatnio zmieniony 2008-12-17, 18:12 przez AdiosAmigos, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciekawe, czy prędkości po limicie także zwiekszą. Gdyby tak dali 64kb/s po limicie jak w OFPro, to nie miałbym już żadnych watpliwości co wybrać kiedy skończy mi się umowa z Erą
Mi właśnie skończł się limit i mam na speedtescie wychodzi ok 200kbps, czy to nie za dużo?
kurcze pomyliło mi się, Playa mam od 20 listopda a myślałem ze 15.. no pomyślalem ze szkoda bedzie 1,5 gb które jeszcze 3 dni temu miałem, ściągnąlem sobie film ;]
Blido pisze:Masz na myśli speedtest.net czy speedtest.pl
Oby dwa są od Ookla net metrics Jednak limit się nie skończył (co jest bardzo dziwne bo na play24 mam juz dobre 50200 mb) a prędkość taka małą mi wyszła bo zmieniłem pokój i mialem 10% zasięgu;p
Ale co z tym limitem?
Ale tylko na speedtest.net można wybrać konkretny serwer. Na speedtest.pl jest dobierany automatycznie i najwyraźniej nie jest to najlepsze rozwiązanie.
AdiosAmigos, porównując Iplusa do Playa w części miasta w której najczęściej przebywam w Toruniu ( Bydgoskie i Rubinkowo) to Play działa na pełnych obrotach z reguły, pełna szybkość, nie licząc tego, że czasami w weekend prędkości jednak zwalniają. Z Plusem miałem tak, że mało kiedy przekraczałem prędkość 1000 kb/s. Zasięg w HSDPA w Plusie miałem prawie zawsze ale nie był to nigdy silny sygnał. Generalnie jeśli chodzi o Toruń to Play działa przynajmniej mi o wiele lepiej. Teraz jak zasięg jest w Solcu i Aleksandrowie to już prawie nie korzystam z pakietów Plusowych, tak mi Play podpasował. A u Ciebie jak śmiga?