No mi potrzeba BOX na 5 stanowisk no i Office na 5 stanowisk.
[ Dodano: 2009-10-14, 14:13 ]
Z tą sprzedażą przed premierą to jest tak, że kupuje się teraz a dostaje najwcześniej w dniu premiery. http://windows7.pl/aktualnosci/sklep-wi ... -jest.html
Ja jakbym miał kupić to BOX'a Ultimate przy ilości sprzętu jaki przewija się mi przez ręce.
Ale jesteśmy w Polsce, więc numer z prznoszeniem OEM'a XP'ka powinien w 7 przejść.
Powinna być jakaś wersja na 3 stanowiska, za rozsądną cenę tak jak Office 2007.
[ Dodano: 2009-10-14, 14:26 ]
Tak patrzę, że jest coś takiego jak Windows 7 Enterprise, dla korporacji. Ciekawe na ile stanowisk i czy fizycznym sprzedają.
Zawsze mozna aktywowac przez infolinie - z tego co wiem to nie robia problemow skoro przed premiera ludzie sa w stanie piraty aktywowac kluczami OEM z wyciekow
krzywyzzz pisze:Najlepiej pozostać na Windows XP Ale to już nie na temat.
Nie zgodze sie ze warto siedziec na XP (staroc) i zgodze sie, ze to temat rzeka na inny watek
Odnosnie Win 7 i netu bezprzewodowego to jedna uwaga do osob, ktore kupia system: spodziewajcie sie w Windows Update latek o wielkosci minimum 385 MB (tyle jest na ta chwile do wersji RTM)
ja.michal pisze:yagi, chyba bezpieczniej zakupić BOX jak masz mieniać kompy bo jak nie pójdzie to w sumie drożej będzie.
Bo ja wiem - już dwa razy mi przeszło(WinXP) - za pierwszym razem zmiana płyty głównej, bo się skopciła - podczas uruchamiania Windows wyskoczył komunikat, że nastąpiła poważna zmiana sprzętowa i trzeba ponownie aktywować - poszło jak świeża bułeczka.
Dwa miesiące później uwidziała mi się modernizacja i poszły do wymiany wszystkie bebechy - płyta, procek, pamięć, grafika Myślałem że będe musiał tłumaczyć przez infolinie, że mi spalił się komp i go wymienili na gwarancji, ale o dziwo poszło znów gładzuiutko
Lepiej pozostać tym archeologiem niż dać zarobić dużej korporacji która na przymus wypuszcza kolejne systemy oraz olewa użytkowników starszych wersji systemów. Sugerując im cały czas kupno nowego systemy podobnego do poprzedniego. Ale cóż oni mają swoją politykę która drastycznie narzuca ludziom co mają mieć na swoich komputerach.
Ostatnio zmieniony 2009-10-14, 21:07 przez krzywyzzz, łącznie zmieniany 1 raz.
Wy, młodzi, oczywiście wolicie nowinki Jak dla mnie XP-kowi niczego nie brakuje, mógłby być bezpieczniejszy, no ale w końcu wirusy pisze się pod najpopularniejsze OS-y. Do internetu używam Linuxa. Siódemkę (jedynie w wersji 64bit) zainstaluję chyba dopiero wtedy, gdy pojawią się masowo gry korzystające z DX11, czyli nieprędko. Reszta bajerów jest mi niepotrzebna, więc po co mi nowy OS?
/edit/: W USA ceny Windowsa są o połowę niższe, niż w Europie. Z tej okazji życzę Microsoftowi wszystkiego najlepszego!
Ostatnio zmieniony 2009-10-14, 21:08 przez artureal, łącznie zmieniany 1 raz.
MSDN AA rulez Jak dobrze być studentem i mieć W7 Pro legalne za free
Zaraz pewnie ktoś napisze że licencja jest tylko na czas studiów, to od razu sprostuje iż jest dożytownia na te programy ktore się "zakupiło" za pośrednictwem MSDN AA w czasie studiow
DJ1910 pisze:Zaraz pewnie ktoś napisze że licencja jest tylko na czas studiów, to od razu sprostuje iż jest dożytownia na te programy ktore się "zakupiło"
A nie jest tak, że używać można bezterminowo ale wszelkie aktualizacje po okresie studiów już nie są dostępne?
[mod]
Choinka, czytałem tylko tego posta a umknęły mi poprzednie o piratach
[/mod]
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
paweliplus pisze:A ja bym ściągnął pirata jak bym potrzebował ,
No i czym tu się chwalić? Niskim poziomem poczucia odpowiedzialności społecznej? Idź pan, bo wstyd.
paweliplus pisze:a wy się tak boicie ?
Nie boimy się, tylko nie brakuje nam zwykłej przyzwoitości.
krzywyzzz pisze:epiej pozostać tym archeologiem niż dać zarobić dużej korporacji która na przymus wypuszcza kolejne systemy oraz olewa użytkowników starszych wersji systemów. Sugerując im cały czas kupno nowego systemy podobnego do poprzedniego. Ale cóż oni mają swoją politykę która drastycznie narzuca ludziom co mają mieć na swoich komputerach.
Faktycznie, generalnie wszystkie firmy powinny przerzucić się na altruizm
DJ1910 pisze:od razu sprostuje iż jest dożytownia na te programy ktore się "zakupiło" za pośrednictwem MSDN AA w czasie studiow
Używać możesz, ale np. apdejty nie masz już pozwolenia.