BlogPlay.pl pisze:Tajemniczy starter wchodzi w przyszłym tygodniu do sprzedaży. Każde doładowanie premiowane jest megabajtami do wykorzystania na połączenia internetowe.
- W opcji Darmowy Internet otrzymujesz godziny darmowego Internetu wymienne na bajty po każdym doładowaniu.
Jak aktywować Opcję jeśli kupiłeś inny starter Play Fresh lub jesteś już w Play Fresh?
- wybierz kod *111*33*6# i zatwierdź zieloną słuchawką lub
- zaloguj się na Play24 i włącz wybraną promocję.
Sprawdź, czy jesteś już w opcji „Darmowy Internet” wybierając i zatwierdzając zieloną słuchawką kod *111*49*1#.
Wolisz korzystać z Internetu w bajtach? Zmień sposób rozliczania. Wybierz *111*105*1# a każda godzina zostanie przeliczona na 10MB. Ważność Twojego bonusu zostanie zachowana.
Prędkość transferu danych w profilu Internetowym wynosi 512kbit/s a opłata za minutę połączenia z Internetem z pakietu złotówek to 20gr.
Co ciekawe, z internetu można korzystać w całej Polsce.
Jedną wadą tej oferty jest to, że są osobne profile, zamiast jednego ze wszystkim.
Lipa . Fresh niczym Simplus profilami teraz stoi. Wolę włączyć sobie paczkę i co najważniejsze mieć tanie połaczenia, darmowe smsy w profilu Darmowe SMS do All.
Ostatnio zmieniony 2010-09-24, 11:10 przez Pijo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nielimitowany pisze:Prędkość transferu danych w profilu Internetowym wynosi 512kbit/s a opłata za minutę połączenia z Internetem z pakietu złotówek to 20gr.
12zł/godzina niech żyje PLAY
Darmowe MB po doładowaniu to jakiś żart jest.
Jedyne co jest innowacyjne to opłata za czas połączenia.
Faktycznie byłoby to rewolucyjne, gdyby minuta kosztowała ok 1gr/min
Takie coś funkcjonuje jeśli się nie mylę we Włoszech.
5. Czy z Internetu, w ramach oferty Darmowy Internet w Play Fresh, mogę korzystać tylko z nadajników sieci Play?
Oczywiście, że nie. Internet w ramach oferty Darmowy Internet działa w całej Polsce
Nielimitowany pisze:Ta opcja, jest chyba skierowana do zassysaczy plików na czas.
krystianb pisze:Oj nie był bym taki pewien tej prędkości...
Będzie działać po Polkomtelu, więc 512kbps jest realne.
5zł = 85min (60min gratisowych i 25min cennikowych)
Szkoda, że jest blokada prędkości, bo wtedy oferta czasowa po Plusie byłaby bardzo korzystna.
Ta oferta to jakaś porażka, kolejne profile, specjalne kody itd. żeby tylko pogmatwać sprawę zamiast zrobić to wszystkim z automatu. Oferta czasowa - to już było w czasach CSD i jakoś chyba mało osób za tym tęskni, przynajmniej ja na pewno nie uważam tego za rewolucję, wielkość pakietów i ceny też nie powalają.
Limit 512 kb/s dla telefonu wystarczy, pytanie tylko po co ograniczać prędkość dla pakietów rzędu 10 - 200 MB.
Ładnie wychodzi, taka opcja:
Ładujemy za 50 zł, dostajemy Bonus 20 godzin na internet + dokupujemy 40 godzin za 35 zł, i mamy 60 godzin sesji internetowej, liczyć na 30 dni, 2 godziny dziennie.
6. Pakiety można wykorzystać na terenie Rzeczypospolitej Polskiej w zasięgu
Sieci Telekomunikacyjnej P4
oznacza zarówno siec macierzystą + roaming Plusa.
Są dwa pojęcia:
-Siec telekomunikacyjna P4= zasięg Play + zasięg krajowego partnera roamingowego (czyli przez najbliższe kila lat Plusa)
-Strefa Taniego Internetu - tylko zasięg Play , bez roamingu.
ja.michal pisze:Pijo, sam sobie to interpretujesz czy oficjalnie operatora pytałeś? Dla mnie sieć telekomunikacyjna P4 to sieć macierzysta. Ale mogę się mylić.
blogplay.pl pisze:5. Czy z Internetu, w ramach oferty Darmowy Internet w Play Fresh, mogę korzystać tylko z nadajników sieci Play?
Oczywiście, że nie. Internet w ramach oferty Darmowy Internet działa w całej Polsce
To tak na szybko
Sieć Telekomunikacyjna P4 - chyba oznacza, że nie można korzystać w roamingu międzynarodowym
blogplay.pl pisze:19. Czy jeśli zmienię Play Fresh na którąś z opcji to zachowam pakiety minut i SMSów?
Wszystkie dotychczasowe pakiety przepadną. Zachowasz natomiast wartość konta głównego oraz (w przypadku zmian między opcjami Play Fresh) pakietu promocyjnych złotówek.
Dla kogoś, może być to alternatywa, ja bym jednak pozostał, przy symbolicznej paczce danych.
Do Internetu via PC, są inne do tego przystosowane prepaidy.