http://www.telepolis.pl/news.php?id=22987
wystarczy SMS o treści START na numer 8002 - najlepsze jest to że bonus z doładowań jest również przedłużany i tym sposobem mam 3GB ważne do 10.2013 roku
Na razie pozamiatane jeśli chodzi o prepaid do internetu !!!
drozda pisze:Na razie pozamiatane jeśli chodzi o prepaid do internetu !!!
W ważności konta tak, ale nie w cenie jednostki 1 MB, gdzie w OFnK kosztuje ona 10 gr a w POnK tylko 3 gr. Do tego Nocny Transfer 24-9, prawdę mówiąc oferta nie do przebicia, gdy jest się w zasięgu Play.
Tak czy tak, brawo dla Orange za ruch w dobrą stronę. Teraz tylko czekać na odwet sieci Plus.
Kiedyś miałem ważność konta oraz bonusu 1 dzień i dokonałem przelewu SMS. Ważność obu przedłużyła się do 5 dni, jednak bonus przepadł dnia następnego. Dlatego podejrzewam, że to błąd. Choć chciałbym się mylić. Osobiście mam 9 GB bonusu i jeśli mi przepadnie za ok. 2 miesiące to złożę reklamację (mam zachowany sms z info o ważności do 05.10.2013). A jeśli to jest błąd to nawet nie wiadomo teraz kiedy ważność bonusu się kończy, bo nie pamiętam dokładnej daty.
Dzisiaj sobie sprawiłem trzecią już kartę OFnK, doładowałem za 5 zł i zobaczymy, co będzie z bonusem za dwa dni.
W sumie to może nie być błąd - PTK wiele na tym nie straci, ten kto korzysta normalnie i tak musi ładować, a reszta to i tak niedochodowa grupa, a w dodatku część z niej jeszcze sprzedaje przelewy.
Za to "prestiż" rośnie, mając tak elastyczną ofertę.
Bonus w doładowaniu za 200zł miał ważność 10 miesięcy czyli identycznie jak konto główne więc możliwe że to nie jest błąd i uprzedzając pytanie tak, sprawdziłem to, dalej mam kartę ze stycznia ale zostało na niej z 10MB i 40gr więc z niej nie korzystam.
"Masz łącznie 21292,9 MB na połączenia z internetem ważne do 05.10.2013". Cytując klasyka: git majonez oferta. Dobrze, że abo na Plusa wygasa mi już w grudniu. Myślę, że spokojnie na pół roku wystarczy mi zgromadzony zapas transferu w OFnK. W rezerwie mam też darmowe Aero, które w przyszłym roku przecież przyspieszy.
zimplusowany pisze:"Masz łącznie 21292,9 MB na połączenia z internetem ważne do 05.10.2013".
Niestety, ale to tylko błąd systemu. Na Telepolis ludzie już przeprowadzili eksperymenty mające na celu stwierdzenie stanu faktycznego. Niestety, ale z wynikiem negatywnym, gdyż po upływie starego terminu ważności bonus został wyzerowany.
W zastępstwie Wojtka potwierdzam, że ważność bonusów GB w Orange Free na Kartę jest zgodna z ważnością konta i skorzystanie z promocji "2 razy lepiej w Orange" wydłuża ważność tych bonusów.
W/w komentarz potwierdzony w dyskusji dalej przez samego rzecznika.
U mnie w rodzinie posiadają OFnK, ale doładowują 50 zł / 3 miesiące, więc nie mam jak na razie sprawdzić. To co piszą w komentarzach w serwisie Telepolis związane jest z kwotami 5 zł, nikt nie sprawdził tak na prawdę jak to jest w przypadku kwoty 25/50/100 zł itd.
Zastanawiam się, jak to zachowa się w przypadku skorzystania z kumulacji.
Mam do wykorzystania 11,65GB do 04.11.2011 lub 05.10.2013.
Gdzieś czytałem, że kumulacja działa mimo tego, że w regulaminie jest to wykluczone w OFnK. Tylko teraz czy +5mies będzie od 04.11.2011 czy 05.10.2013. Wiem, nie ma na to odpowiedzi na dzień dzisiejszy.
marens pisze:
Gdzieś czytałem, że kumulacja działa mimo tego, że w regulaminie jest to wykluczone w OFnK.
Kumulacja działa jak najbardziej i nie tylko nie jest wykluczona, ale nawet jest opisana w regulaminie OFnK:
5. Jeżeli Użytkownik posiadając ważny i niewykorzystany Bonus doładuje ponownie konto to dotychczasowe środki dostępne w ramach Bonusu zostaną powiększone o kolejną wartość Bonusu, a termin ważnosci dotychczasowego Bonusu zostanie przedłużony o ilość dni przypisaną do wartości ostatniego doładowania, licząc od daty tego doładowania.
Zresztą jeśli masz na koncie ponad 11 GB bonusu, to przecież sam też musiałeś z tego skorzystać!
W nawiązaniu do zgłoszenia, które wpłynęło do Rzecznika Klienta GTP uprzejmie informuję, że utracony pakiet danych został zwrócony. Czas ważności pakietu został ustalony do dnia 06.10.2013 r. (zgodnie z czasem ważności konta głównego numeru).
Za powstałe niedogodności serdecznie przepraszamy.
Z pozdrowieniami
XXX
Starszy Specjalista ds. obsługi klienta Indywidualnego
Dział Obsługi Interwencji Orange Mass Market
Orange Customer Service
Rzecznik na blogu kazał do siebie pisać, to napisałem - i efekt jest, w przeciwieństwie do wcześniejszej odmowy podpartej regulaminem OFnK.
Witam, posiadam karte ofnk zakupiona na allegro, tą z nabitym duzym limitem danych, poniewaz sporadycznie z niej korzystalem to ostao mi się sporo danych, a ze konto zaraz konczylo waznosc to sprawdzilem ta nową rewelacje oranga.
Wiec wyslalem esa na 8002 o tresci start i........bingo!!!
Pakiet 20 gigabajtow wazny do 2013 :-D
hubert pisze:Wiec wyslalem esa na 8002 o tresci start i........bingo!!!
Pakiet 20 gigabajtow wazny do 2013 :-D
Więc teraz przygotuj się psychicznie na to, że wkrótce będziesz musiał składać reklamację, bo te 20 GB przepadnie Ci w takim terminie, w jakim dotychczas przepaść miało.
Po prostu system taryfikacyjny działa sobie, a Orange On-line sobie, jeden niezależny od drugiego.