Kupiłam sobie dziś bezprzewodowy router TP-LINK W8951ND do laptopa. Oczywiście podłączyłam wszystkie elementy wedle instrukcji. Jednak przy instalacji modemu wyskakuje Błąd 045 ,który rzekomo mówi o niepodłączeniu jakiegoś elementu do LINE. Czy coś w ten deseń czy ktoś może mi powiedzieć jak mam poprawnie zainstalować ten router aby działał na laptopie? Dzięki z góry.
Mam podobny problem co użytkownik CheeryLipstick,tylko potrzebuje podłączyć router do komputera.Z płyty nie mogę się połączyć wyskakuje mi błąd 045.Dioda ADSL się nie świeci. Mam usługę Dialnet 10mb.
ferdek666 pisze:potrzebuje podłączyć router do komputera
Kabel z portu LAN routera do gniazda karty sieciowej w komputerze (włączonej i zainstalowanej poprawnie w systemie), potem ręczne konfiguracja przez zalogowanie się do panelu routera przez przeglądarkę. Płytę od routera wyrzuć do kosza.
Mam wszystko podłączone,modem dialogu działa poprawnie.Po to kupiłem Bezprzewodowy router/modem ADSL2+, standard N, 150Mb/s
TD-W8951ND żeby mieć 2 w 1.Może ktoś mi pomóc z konfigurować ten router,operator dialog 10mb łącze nie jestem pewien na jakiej linii czy TP czy Dialogu
ferdek666 pisze: łącze nie jestem pewien na jakiej linii czy TP czy Dialogu
Akurat tego musisz być pewien, linia Dialogu to Annex B a linia TP to Annex A.
ferdek666 pisze:Może ktoś mi pomóc z konfigurować ten router
Konfiguruje się tak jak każdy inny przez przeglądarkę, opis obrazkowy powinien być w dokumentacji, musisz tylko znać user/password do usługi i wpisać go do konfiguracji PPPoE(A) routera. Reszta parametrów w linku http://dialog.pl/faq/107#t107n1124
Wszystko ustawiłem jak było na stronie Dialogu,zadzwoniłem do nich by się upewnić na jakiej linii jestem i korzystam z linii dialogu annexB.ale dioda z ADSL na routerze się nie świeci.