wojteks pisze:Żebyś się nie zdziwił, upewnij się że tak jest.
Andrzejz78 pisze:skraca starą umowę o miesiąc
Akurat w Plusie aneks skraca starą umowę.
Andrzejz78 pisze:Kolejną umowę mogę podpisać już we wrześniu
Mi pozostało mniej niż 3 miesiące do końca umowy no i na dzień dzisiejszy faktycznie mogę przedłużyć, ale oferty nie powalają (typu 3GB/24,90 na 18mies). Chociaż w sklepie internetowym nie ma dostępnej jeszcze oferty.
Witam! Powiedzcie mi jak wygląda sytuacja w przypadku umowy bezterminowej. Chodzi mi o to , że teraz w Plusie można wziąć bezterminówkę na neta i w każdej chwili można z niej zrezygnować. Dlatego też pytam o:
1. Czy w przypadku wysłania wypowiedzenia ktoś się kontaktuje z działu utrzymania?
2. Jakie są wtedy oferty?
Czyli jak wezmę bezterminówkę na start i załóżmy po 1-3 miesiącach ją wypowiem to mam szansę otrzymać ciekawszą ofertę?
Do tej pory z tego co wiem to oferty przedłużeniowe dotyczyły jedynie użytkowników po zakończonym okresie promocyjnym.
Proszę napiszcie, jak to teraz wygląda, ponieważ przymierzam się do wzięcia bezterminówki, celem jej wypowiedzenia za 1-2 mies i otrzymania lepszej oferty.
Przedłużyłem dziś umowę na iPlusa 15GB / 30zł - 12mies
(dostępne są wszystkie opcje -50%)
Sprawę można załatwić prosto z mostu bez zabawy w wypowiedzenia, etc. tylko trzeba trafić na konkretnego konsultanta, który chce i wie jak to zrobić. Niestety jeśli chodzi o opcje z modemem na 24mies to w moim przypadku dostępne były tylko modemy HSPA+ więc odpuściłem.
marens pisze:Przedłużyłem dziś umowę na iPlusa 15GB / 30zł - 12mies
(dostępne są wszystkie opcje -50%)
Bdb oferta-Plus na dziś odstawia konkurencję (jeżeli główny dostawca ADSL znacznie nie przeceni oferty to poza problemami konkurencji Plusa, my jako użytkownicy sieci możemy mieć problemy w perspektywie czasowej z jakością usługi).
jarek999 pisze:(jeżeli główny dostawca ADSL znacznie nie przeceni oferty to poza problemami konkurencji Plusa, my jako użytkownicy sieci możemy mieć problemy w perspektywie czasowej z jakością usługi
Powinni w pójść po rozum do głowy z opłatą za utrzymanie łącza. No ale to jest bardziej zależne od UKE niż od głównego dostawcy ADSL. Pewien mniejszy dostawca ADSL, który od jakiegoś roku jest w grupie większego dostawcy BSA\LLU spokojnie sobie oferuje 1Mbit, 4Mbit, 20Mbit bez wymogu posiadania telefonu czy telewizji za bardzo dobre ceny (29,90, 39,90, 45,90) no i jakoś się opłaca.
uniu pisze:Powiedz ile płaciłeś przed przedłużeniem i jaki miałeś limit?
24,94zł za 3GB (iPlus 50 -50%)
Andrzejz78 pisze:marens, Masz może telefon w Plusie?
marens pisze:
Powinni w pójść po rozum do głowy z opłatą za utrzymanie łącza. No ale to jest bardziej zależne od UKE niż od głównego dostawcy ADSL. Pewien mniejszy dostawca ADSL, który od jakiegoś roku jest w grupie większego dostawcy BSA\LLU spokojnie sobie oferuje 1Mbit, 4Mbit, 20Mbit bez wymogu posiadania telefonu czy telewizji za bardzo dobre ceny (29,90, 39,90, 45,90) no i jakoś się opłaca.
Już w nie odległej perspektywie czasowej Orange-TP też się zacznie opłacać (przy tej ofensywie team Polkomtel-CP, spółek należących do Z.Solorza oraz zamarzających płac Polaków słupki pozyskiwania nowych klientów gwałtownie się odwrócą), namolna akwizycja nie wystarczy.
Faktycznie wina programu Spróbowałem inną wersją i jest wynik: D-16Mb\s i U-2Mb\s
Czyli jednak są ograniczenia a ktoś pisał tu niedawno że przy nowych ofertach już nie ma ograniczeń
Andrzejz78 pisze: Czyli jednak są ograniczenia a ktoś pisał tu niedawno że przy nowych ofertach już nie ma ograniczeń
Trzeba by dokładnie się wczytać w regulamin. Ale te ograniczenia mogą zależeć od nodeB do którego się zalogujesz. Ciekaw jestem jak się to ma gdy się jest zalogowanym pod LTE.
Dziś wziąłem umowę olny sim. Potwierdzam, prędkości są przycięte do 16/2 w Poznaniu. A kiedy będę mógł przedłużyć umowę, która jest wzięta na starcie na czas nieokreślony?
16000 kbps DL i 2048 kbps UL to wszystko, co można z Plusa UMTS wyciągnąć - zawsze tak było. "Bez ograniczeń" w abonamentach oznacza usunięcie lejka np. 6 Mbps DL na rzecz ogólnego szklanego sufitu dla wszystkich taryf, łącznie z prepaidem i MVNO.
Sprawdziłem u siebie parametr Qos i też mam 6/1,5 ale niedługo bede walczył o przedłużenie i mam pytanie czy jest możliwe w Plusie aby limit ściągania prędkości był ustawiony na 21Mbit/s czyli tak jak ma sieć HSPA+?
Pyt 2
aktualnie mam 7 GB na msc za 37,95zł z rabalem 50%( czyli 75zł bez rabatu) i teraz bede znowu walczył o rabat 50% ale chciałbym
15GB za 30zł (60zł bez rabatu) - czyli abonament obnzony i czy jest to mozliwe aby przy przedłuzaniu przejsc na nizszy abonament?
uniu pisze:mam pytanie czy jest możliwe w Plusie aby limit ściągania prędkości był ustawiony na 21Mbit/s czyli tak jak ma sieć HSPA+?
Przecież ta sieć nie pracuje tylko dla Ciebie-przekroczenie 10Mbps na HSPA+ to i tak wielki sukces (zresztą i tak wg mojej oceny nie ma to większego znaczenia skoro jest bardzo niski limit, biorąc pod uwagę gdyby taki transfer był możliwy). Mam QoS na stacji Polkomtela ustawiony na DL8640kbps UL2048kbps (w dzień osiągam połowę tego a w nocy 3/4 download-u, upload całą dobę stabilny między 1-1,5Mbps ) i w zupełności mi to wystarcza (mimo 15GB limitu dziennego muszę monitorować zużycie aby nie odcięto mnie od sieci).
Andrzejz78 pisze:Raczej nie bo na starej umowie logowałem się do różnych nadajników i zawsze było 6\1,5 a teraz jest nowa umowa i te same nadajniki "dają" 16\2
Jak ja używałem MDMA to pamiętam, że jednak przy niektórych stacjach pokazywał inne wartości. Co więcej nawet jak stacja była HSDPA 3,6 a potem 7,2 to MDMA zgłaszało inne wartości profilu.