Witam jestem obecnie we francji antena wyszykuje mi 4 otwarte hot spoty . Wcześniej byłem podłączony do SFR WiFi FON pewnego dnia zniknęła sieć i od tamtej pory wyszukuje mi ją na liście ale nie mogę się połączyć . Kolejną siecią do której jestem podłączony to SFR Wifi Public słaba prędkość i w ogóle . Chciałem zmienić na FreeWifi ogólnie tak sieć mi wyszukuję antena się łączy widać zasięg ale jak w ustawieniach karty w ipv4 biorę pobierz adres ip to w centrum udostępnienia ciągle identyfikuje sieć i tak to trwać może wieki . Antena jest ustawiona standardowo jak po każdym resecie przesyłam screeny .
Odnośnie tego FreeWifi zasięg jest elegancki przez antenę nie chce mi połączyć z hot spotem ale jak wyjdę na dwór to z anteny wifi z laptopa łączy bez problemu do strony logowania . Ciekawe co to może być bo antena łączy się z siecią widzę piękny zasięg na antenie jak biorę ip automatycznie pobierz to nie identyfikuje sieci . Przechodząc do sieci pierwotnej co byłem podłączony podejrzewam że mogli mi zbanować adres mac anteny ponieważ odbierałem dobry sygnał i rozdzieliłem go przez router wifi i z kolega korzystaliśmy z 1 loginu i hasła . Ja przez nano station nic nie mogę zrobić z siecią SFR Fon a on ma antenę bata z allegro za 40 zł i łapię mu w pomieszczeniu sygnał hot spota
Hmm jak by ktoś miał pomysł jak zmienić adres mac anteny pod Vistą byłbym wdzięczny próbowałem programem Putty ale nic mi nie idzie w tym kierunku
Albo poblokowali MAC pewnych producentow. Albo ograniczyli zasieg na podstawie propagacji. Albo dolozyli cie do puli hostow ktore nie sa routowane do internetu. Albo....
ok skupmy się na FreeWifi co wrzuciłem zdjęcia z karty sieciowej w lapku łączy się ale musze wychodzić na dwór i zasięg słaby . Podłączając antenę znajduje sieć ma najlepszy zasięg ze wszystkich otwartych ale ciągle identyfikuje sieć .
Znajdźmy zatem lekarstwo . Zrobiłem już upgrade softu anteny ale be zmian zmieniłbym adres mac anteny ale nie wiem w jaki sposób pod Vistą . Chyba że nic się nie da zrobić . Cofając się myślami w marcu jak przyjechałem do francji i pierwszy raz podłączałem antenę wydawało mi się że elegancko połączyłem się z tą siecią do strony logowania i z braku id i hasła odpuściłem sobie . Francja dziwny kraj nie mogę pójść do sklepu kupić sobie karty z netem i śmigać tak jak w niemczech 1 mb bodajże kosztuje z 15 euro na miesiąc a tutaj trzeba mieć jakieś papiery zakwaterowanie itd. masakra Wracając do tematu korzystam obecnie z SFR Wifi Public słaby zasięg i prędkość 0.70 mb/s tak niby speedtest pokazuje