IBOX ILRHMF960 - antena zewnętrzna

Dobór routerów 4G/5G, modemów, terminali FWA, punktów dostępowych i pozostałych urządzeń dostępowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
muny
Stały użytkownik forum

IBOX ILRHMF960 - antena zewnętrzna

Post autor: muny »

Witam,
Kolega kupił taki router z dostępem do internetu LTE z Playa. Zasięg ma kiepski i internet strasznie się tnie.
Chciałem Was zapytać, czy ten router może mieć dopiętą antenę zewnętrzną? Wyjście ma tylko LAN, więc ja się nie spotkałem z takim rozwiązaniem. Zresztą tutaj LAN tylko może posłużyć w celu np. podłączenia go jako AP.
Chyba, że jest opcja np. wymuszenia UMTS'a. Działaliście już z czymś takim?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: IBOX ILRHMF960 - antena zewnętrzna

Post autor: wojteks »

muny pisze:Kolega kupił taki router z dostępem do internetu LTE z Playa
Ludzie, po co kupujecie takie wynalazki?
muny pisze:czy ten router może mieć dopiętą antenę zewnętrzną?
Nie ma.
Nie pomagam na PW!
muny
Stały użytkownik forum

Post autor: muny »

To może coś poradzisz co można by założyć do internetu Play, żeby hulał LTE. Poniżej zamieszczam lokalizację na mapie. Oznaczyłem czerwoną kropką. Jego miejscowość to Pławno.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Jeśli kupiony przez internet to niech zacznie od zwrotu wynalazku bo raczej tego nie sprzeda tym bardziej za 400 zł. Potem niech kupi router z wbudowanym modemem LTE np. B593s-22, s-12 , DWR-921 , DWR-956. Koszt około 400 zł na Allegro. Na koniec antena. Teoretycznie Pławno jest w zasięgu LTE Play. Najblizsze BTS-y LTE1800 Play to Michałów, Wspólna 10. Wikłów i Radomsko ,Leszka Czarnego 10. Daleko i trochę lasów. Teoretycznie najlepiej z Michałowic. Ale można popróbować wszystkie. Do tego potrzebna antena Dual LTE1800MHz np. http://www.cybertech.com.pl/p112,antena ... -b593.html, z jak najkrótszym kablem, max. 10m.
ODPOWIEDZ