T-mobile uruchomiło jak na razie pierwszą komercyjną stację w technologii LTE-Advanced. Zagregowanie posiadanych przez operatora 1800 i 2100 (oba po 15MHz) pozwala na teoretyczną przepustowość 220Mb/s w stronę klieneta.
Uruchomienie tej techonologii na kolejnych stacja zależeć będzie od zainteresowania klientów i dostępności sprzętu obsługującego tą technologię.
LTE-A w T-Mobile działa na razie w ich siedzibie. Jeden z forumowiczów telepolis był "pod oknami" (a raczej w środku i zapewne pracownik T-Mobile bo zrzuty ekranu są na hostigu firma.t-mobile.pl) z odpowiednim sprzętem i takie wyniki w piątek koło południa: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 88#p850888
czyli w zasadzie jak np ktoś zasysa dane na jakiś staaaary dysk 2,5" albo na średnio udany pendrive USB 3.0 to właśnie takie urządzenie go już ogranicza
Lista urządzeń wspierających LTE-A: https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... E_Advanced
Ciekawą propozycją może być LG, które ma odblokowane Engineer Mode.
kater pisze:czyli w zasadzie jak np ktoś zasysa dane na jakiś staaaary dysk 2,5" albo na średnio udany pendrive USB 3.0 to właśnie takie urządzenie go już ogranicza
kater pisze:czyli w zasadzie jak np ktoś zasysa dane na jakiś staaaary dysk 2,5" albo na średnio udany pendrive USB 3.0 to właśnie takie urządzenie go już ogranicza
Pała za mylenie jednostek. 200Mb/s to jest 25MB/s, dyski z taką wydajnością to już tylko w muzeum leżą. Reszta padła, bo to trza by się przynajmniej 10 lat cofnąć. Nawet porządny pendrive 2.0 sobie z tym poradzi.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Pała to chyba raczej dla Ciebie za czytanie ze zrozumieniem. Napisałem dokładnie to, co chciałem napisać - że stare dyski 2,5" (zazwyczaj 5400) dające realny transfer 25 MB/s (szczególnie na małych plikach) mogą nie wyrobić. Mam jeszcze takie wynalazki w domu, i jakkolwiek nie powierzam im ważnych danych, to czasem z braku możliwości przenoszę na nich pliki - chociażby jak mój chrześniak zgłosi się z zapotrzebowaniem na coś z chomika itd. Pendrivy też są różne - większość ładnie i szybko czyta, ale jak trzeba zapisać z 2 GB małych plików, np. MP3, to się krztuszą.
kater pisze:dające realny transfer 25 MB/s (szczególnie na małych plikach)
Primo, jak często ściągasz masę małych plików na raz?
Secundo 25MB/s to jest 200Mb/s, choć przy małych plikach internet zwolni jeszcze bardziej od dysku. Chyba że ktoś coś piraci z torrentów. Bo oficjalne dystrybucje nawet w p2p są w spakowanym pliku.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!