Witajcie,
na wstępie proszę o wyrozumiałość, bo jestem "humanistą" Mój internet radiowy to oszałamiające 2MB, które przestają działać po prawie każdej burzy. Pomyślałem więc o ofercie Orange dla firm 500GB. Odległość od nadajnika w lini prostej to niecały kilometr. http://beta.btsearch.pl/bts/ukedetails/841,26003/
Oferta będzie bez urządzenia i będę miał jeszcze do wydania na sprzęt 500-600zł, przy czym muszą to być zakupy zrobione w sklepie media expert. Pomożecie dobrać sprzęt ?
Jeśli jakiś informacji nie dałem - proszę wskażcie
W takich molochach jak media expert czy MM nie kupisz dobrego sprzętu do LTE, musisz inaczej spozytkować ten bon, niestety, albo szukac na sklepie kogos kto cos kupuje drozszego i sie z nim dogadac co do wymiany na gotówkę.
Oczywiscie taki bon tez dostaniesz w MediaMarkt i Saturn.
Ps
Bierz na 2 lata i 500 zł - nie opłaci się kolejnego roku za 100 zł w bonie.
nie zależy mi na hiper mega warunkach, 2 dorosłych korzysta z internetu na PC stacjonarnym (poczta, allegro, youtube) + bedzie podpiety telefon i tablet do typowych prac. Zero grania, najwieksze obciazenie to chyba youtube.
Wracajac do spraw technicznych - czy dobrze rozumiem, ze ten nadajnik da mi dobry sygnal LTE? Myslalem o zakupie:
Router TP-LINK TL-WR1043ND i modem ZTE MF823 LTE
Mam dodatkowy rabat stąd też konieczność zrobienia zakupów właśnie tam.
Nawet nie widziałem, że tym ZTE MF823 LTE mogę też udostępniać sieć, ale rozumiem, że tylko wtedy, gdy główny komputer będzie włączony? A mi zależy na takim rozwiązaniu, żeby router działał 24/dobę
czyli najlepsza opcja bylo kupno ZTE MF283+ ustawienie go tam gdzie w domu jest najlepszy zasięg i podpięcie stacjonarnego kablem albo dokupienie karty wifi na usb ?
No albo ten ZTE,albo Huawei B315 jak musi być sprzęt z MediaExperta. Do obu w razie czego można podpiąć zewnętrzne anteny. To jest sprzęt typu wkładasz sim,ustawiasz nazwę i hasło do wifi,ewentualnie tryb "tylko LTE" i właściwie zapominasz o jego istnieniu
Ten sprzęt też wygląda ciekawie patrząc po instrukcji obsługi i recenzji no i Zyxel to też dobra marka
Zasięg można zweryfikować telefonem. No i pytanie czy to LTE1800 nadaje W razie lipy można jakaś antenę na maszcie dać gdyby okazało się,że ta dolina taka skuteczna w tłumieniu
Instrukcja strona 57 można ustawić 4g only A co do wyboru pasma to póki co to w 3 miejscach na krzyż kilka działa ,a operatorzy póki co inwestują tylko w lte 800, więc szybko się nie przyda.
Ostatnio zmieniony 2016-07-30, 11:48 przez bdkacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli ok, 4G only, pytanie tylko apropo LTE800 - Jesli np zasieg mamy gorszy LT1800 niz LTE800 to na 90 % przetawi się tam gdzie lepszy zasięg a prędkości moga być jednak lepsze na LTE1800 ( ale nie muzszą )
Dobrze by jednak było mieć wybór - za takie pieniadze ( i nawet mniejsze ) mozna kupić na Alledrogo Huaweia E5186 a tak jak pisałem, opchnać gdzies bon
Co do testu, to może być i LTE 800 i LTE 1800
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
W Czańcu to LTE1800 to raczej tylko pozwolenie. Zasięg LTE raczej z NetWorks LTE1800 BTS w Kętach lub Andrychowie. W Bulowicach pozwolenie na LTE800 Orange. Trzeba sprawdzić czy działa. No i przy zakupie własnego sprzętu nie bawiłbym się w abonament, póki co DIL w RBM działa i naokoło BTS-y LTE Play. No i na telefonie bez LTE nie mogłeś mieć DL 40-60Mb/s.
sprawdzane na ipadzie, nie na telefonie tak jak pisałem. Panowie łopatologicznie co mam zrobić możecie napisać? Nie wykluczam opcji internetu z innego operatora zeby byla jasnosc, ale wszedlbym w abonament wylacznie dla firm.
Pakiet biurowy o którym wspomniałeś w pierwszym poście jest dostępny tylko dla oferty z urządzeniem. Przechodząc ścieżkę zakupową nie ma opcji wyboru bonu zamiast urządzenia.
Ale obecnie tylko w duzych elektromarketach z BONEM na 500-600 zł zaleznie od długości umowy.
A co do urządzenia, mozna np zakupić na raty tabletem Lenovo A10, sprzedac na alledrogo i będziesz do przodu 200-300 zł ( po bilansie kosztów i przychodów )
Ps
Jeszcze z miesiąc temu przez stronę mozna było zakupić bez urządzenia, nie wiem dlaczego to zdjęli.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW