Poszukuje internetu LTE, najbardziej skłonny jestem na ofertę plusa z tv i tu moje pytanie bo w umowie jest paragraf gdzie jak jestem w zasięgu LTE to będę miał "bez limitu" [do pewnego momentu, pewnie wiecie o co chodzi]. Znalazłem na mapie btssearch nadajniki Aero2 1800mhz, możecie mi powiedzieć czy możliwe jest żebym odbierał z niego sygnał LTE?
Bo tak to gdzie najbliższy, i w którą stronę ustawić antenę?
To pozwolenie i nie wiadomo czy działa. Trzeba zweryfikować, w wielkich miastach Aero2 ma wiele pozwoleń na LTE1800 ale tylko część z nich działa. Ogólnie zanim podpiszesz umowę z Plusem robisz testy i sprawdzasz jak działa to ich LTE. Z tym bywa różnie.
Rozumiem, że test tj. kupno startera lte z plusa i sprawdzenie u mnie w domu jak chodzi ? Wiem, że jeszce można coś podpisać z nimi na tydzień i sprawdzać, wolałbym odpuścić chodzenie do ich salonu itd.
W przypadku braku modemu lte zostaje tylko telefon.
Ten internet to jakaś tragedia mam od 0,5 do 1,5 Mb/s, pasmo 800 odbiera na fioletowo a 1800 na niebiesko [modem z plusa] -antena zewnetrzna.
Co z tym można zrobić?
Oddać jak najprędzej, mogę napisać a nie mówiłem. Tak jak przewidziałem LTE z Plusa działa różnie, w domyśle często fatalnie. I tak jest u ciebie , na dodatek posłuchałeś konsultantów zamiast poradzić się na forum i wziąłeś szajs zwany IDU-ODU. Na tym wynalazku nic nie zrobisz.
W Plusie masz 14 dni na testy i w tym czasie możesz zerwać umowę i oddać sprzęt. Jedynie co przepadnie to aktywacja i dojdzie opata za te wykorzystane dni, proporcjonalnie do abonamentu. Jeśli minęło 14 dni to klamka zapadła.