Uderz do tego działu: viewtopic.php?f=12&t=41387 i zapytaj czy da się do niego wgrać zmodyfikowany soft tak żeby w WebUI odczytać wszystko co tylko możliwe.
Cześć, skonfigurowałem program wg instrukcji dla modemu Huawei E3276s. Mam dostęp do internetu i możliwość wysyłania/odbierania smsów. Niestety nie mogę wykonywać połączeń.
Wyświetla się jedynie komunikat:
Nawiązywanie połączenia
+48numer, na który dzwonię
ATD+48numer, na który dzwonię
Ten Topnet info działa z e3372 hilink? Jeżeli nie to jest jakaś alternatywa do odczytywania statystyk? Nie chcę grzebać w firmware bo modem jest z firmy.
huawei e156g
najdziwniejsze jest to, że kiedyś ten sam modem działał pod tym laptopem na tym samym systemie i na Top_Net_Info jak i na Play Online.
modem jest sprawny, podłaczyłem go i zainstalowałem na innym lapku i hula bez problemu
Mam problem z połączeniem na Lenovo G580 z windowsem 10 na modemie E3372 bez hilink.
Program znajduje modem pod portem pokazuje sygnał w UMTS, ale nie mogę się połączyć z LTE w Play.
Próbowałem różnych ustawień i nie mam pojęcia jak wyszukać LTE.
Czy ktoś może dać jakąś wskazówkę jakie ustawienia zastosować pod ten modem ?
Na Play Online łącze się bez problemu osiągając prędkość 10-15 Mbps .
ID komórki z Play Online 0011DA82, 0011DA64 .
ale teraz modem 'zawiesza' się po pewnym czasie, muszę go wyciągać z portu i tak w kółko. Wygląda na to że głupieje przy zmianie częstotliowści/btsu/czy czegoś tam nie wiem...
Areecki pisze:Mam problem z połączeniem na Lenovo G580 z windowsem 10 na modemie E3372 bez hilink.
Program znajduje modem pod portem pokazuje sygnał w UMTS, ale nie mogę się połączyć z LTE w Play.
Próbowałem różnych ustawień i nie mam pojęcia jak wyszukać LTE.
Czy ktoś może dać jakąś wskazówkę jakie ustawienia zastosować pod ten modem ?
Na Play Online łącze się bez problemu osiągając prędkość 10-15 Mbps .
ID komórki z Play Online 0011DA82, 0011DA64 .
Ja działam na TNI na E3272. Też pokazuje mi UMTS, ale w ustawieniach wybrałem tylko LTE. Po drugie sprawdzałem, czy zjadało mi transfer z pakietu czy leciało LTE - i leciało LTE
mam za to inny problem. Karta Play. Wchodzę na google przez Firefox (strona ma adres https://....) przez TNI - nie można ustanowić bezpiecznego połączenia. Wchodzę przez aplikację Play Online - wszystko działa... Przekopałem pół internetu, w Firefox stare certyfikaty google (do 2013). Ok, rozumiem problem. Ale w TNI żadna strona https nie działa a w Play Online działa.... Zonk...