Cały zestaw - oferta i sprzęt

Pomoc w wyborze operatora oraz porównania ofert, cen, limitów, zasięgu i warunków umów. Tematy dotyczące jednego operatora zamieszczaj w jego dziale.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Pedersen1991
Początkujący użytkownik forum

Cały zestaw - oferta i sprzęt

Post autor: Pedersen1991 »

Witam,
Jestem zmuszony zmienić swojego obecnego dostawce na coś bardziej użytecznego, z braku laku pozostaje internet po sieci komórkowej. Nie będę ukrywał że potrzebuje trochę pomocy w analizie mojej sytuacji. Tutaj moje położenie https://www.google.pl/maps/@50.4313238,19.9882646,14z . Na starcie mówię że w domu ciężko z zasięgiem może dlatego że jestem otoczony lasem dlatego tez nastawiam się na zakup anteny żeby jakoś ten sygnał wzmocnić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dzejk
Guru bezprzewodowy

Re: Cały zestaw - oferta i sprzęt

Post autor: dzejk »

Nie jest tak źle z parametrami sygnału. A nadajnik, z którego odbierasz sygnał jest w miejscowości Kąpiele Wielkie Dz. nr 152/2, pozwolenie t-mobile. Przeszło 18km w linii prostej, niezły dystans. Jakie prędkości? Innego numeru eNB nie łapiesz?
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=uke ... 93&zoom=13
Pedersen1991
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Pedersen1991 »

"Innego numeru eNB nie łapiesz? "
co to znaczy ?
a czemu lapie mi sygnal z nadajnikia oddalonego o 18km skoro mam nadajnik 2,2 km od domu?
dzejk
Guru bezprzewodowy

Post autor: dzejk »

pierwszy Twój obrazek, masz tam eNB 133491 - to numer pozwolenia, po którym można określić nadajnik.
Widocznie jest to najmocniejszy sygnał, nie wszystkie pozwolenia z mapy to działające nadajniki. Ukształtowanie terenu też robi swoje.
Próbowałeś wystawić telefon na dach? Sprawdź pozostałych operatorów na starterach na kartę.
ODPOWIEDZ