podpisałem umowę z virgin na 2 lata, następnie złożyłem reklamację, bo Internet z virgin działa w kratkę, jak się mu chce i dostałem dziś info :
Operator Virgin Mobile świadczy usługi telekomunikacyjne na rzecz telefonów komórkowych. Jeżeli chodzi o urządzenia korzystające z kart SIM (router, laptop, tablet) Operator nie gwarantuje prawidłowego dzialania karty SIM.
Pozdrawiam i pozostaje do dyspozycji, .............
Centrum Milej Obslugi Klienta | Customer Service
Ale w przypadku MVNO opartego na sieci Play patrzy się też na zasięg operatora MNO z ktorego korzysta. Jak wiadomo Play w wielu lokalizacjach korzysta z RK na sieci LTE/3G orange i 3G T-Mobile oraz ponoć jeszcze 3G/LTE Plusa z DL przyciętym do 3Mb/s. Oczywiście tez na sieci macierzystej LTE/Play bez ograniczeń ale z zasięgiem bywa różnie.
matek451 pisze:korzysta z RK na sieci LTE/3G orange i 3G T-Mobile oraz ponoć jeszcze 3G/LTE Plusa z DL przyciętym do 3Mb/s. Oczywiście tez na sieci macierzystej LTE/Play bez ograniczeń
Tak w ramach trochę ciekawostki, regulaminy virgin odnośnie prędkości są dość ciekawe, mówią o limicie do 30Mb/s u partnerów roamingowych i do 70Mb/s w sieci play. Wiem że do 3 mieści się w do 30, btw virgin nie jest mvno, mają jakąś tam własną infrastrukturę rozliczeniową czy jak to tam się nazywa, teoretycznie mogą mieć odrębne umowy RW.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Jakie tam z nich MNO jak nie mają własnej c, mogą sobie pisać co chcą , chwalić się własna platformą bilingową a i tak są wirtualnym operatorem. Tak samo jak mogą sobie pisać o 30Mb/s w Play na RK, wiadomo jest do 3Mb/s i tyle.Stąd pewnie kłopoty kolegi, karta internetowa Play korzysta z sieci macierzystej a ta głosowa łączy się z RK . Pytanie więc czy na tej głosowej Virgin RK został wyłączony?
Ja mam dwie karty w Virgin i internet działa identycznie jak w Pley .Czyli najlepiej z całej trójcy . Roaming krajowy i unijny bez problemu, tylko z ograniczeniem prędkości. Aktualnie dwie karty,a na wiosnę kolejna z Tmobile przejdzie. Przy trzech kartach wychodzi poniżej 20 zł z 20 Gb neta na sima, roamingiem unijnym, mmsy, bez limitu. Jak dla mnie najlepsza oferta, bo na sieci Plusa nie mogę nic mieć, bo jest tragiczny zasięg i kiepski net, więc większość MNO z ciekawymi ofertami odpada.
Ja akurat w telefonie, ale wkładałem do B525 z Tmobila i bez problemu. Jak mi zostało ostatniego dnia okresu kilka Gb to potestowałem trochę tego neta od Virgin. Na zasięgu Pleja praktycznie identycznie jak Pley. Agregacja częstotliwości działa i oddzielnie 800,1800,2100,2600. Roaming w DE i na SK sprawdziłem. Plus,Tmobile tylko w 3G i do 3 mbit. ograniczenie prędkości. Myślę że lepsza oferta od Pleya, na pewno taniej przy kilku kartach, a jakość identyczna. Do obsługi BOA nie mam żadnych zastrzeżeń, a ich aplikacja na telefon i komp jest nawet fajna.
Operator Virgin Mobile świadczy usługi telekomunikacyjne na rzecz telefonów komórkowych. Jeżeli chodzi o urządzenia korzystające z kart SIM (router, laptop, tablet) Operator nie gwarantuje prawidłowego dzialania karty SIM.
testowałem na dwóch routerach, oraz modem usb i jest to samo, od czasu do czasu po prostu nie chodzą strony, a ping jest.
Ciekawe co piszecie... naprawde karta moze zle chodzic w routerze? Dlaczego? W sumie miałem problem z Orange (z Play nie bylo problemow) z niektorymi stronami, czesto niektore dlugo sie ladowaly a niektore trzeba bylo odswiezac zeby weszly. A z karta Play zero problemow, nawet jak robilem praktycznie w tym samym czasie. Dziwne...
matek451 pisze:To 'słynne" "zamrażanie" internetu, objawy znane z Play ale i z Orange.
To może w tym coś być.. skoro play czerpie LTE z nadajników orange, u mnie jest właśnie taka sytuacja, to moze to jest problem tego zamrażania internetu orange ?
Nie to nie jest problem Play związany z Orange, karty data nie korzystają z RK. W Play to temat znany od lat, w Orange , szczególnie w promocyjnych pakietach na kartę tez występował.
Mam Play i Orange a żadnego zamrażania nie doświadczyłem w ostatnich 3 latach...
Jeśli chodzi o Virgin to ta sieć sypie się na swojej nowej platformie, są problemy z aktywacją i działaniem usług. Spróbuj w stawieniach punktu dostępu zmienić APN z internet na virgin-internet (u mnie po wymianie karty w telefonie były cyrki na standardowych ustawieniach)
próbowałem, niezależnie od apn-a są te same problemy..
wykręcają się jakimś paragrafem z regulaminu, że za internet poza telefonem komórkowym nie odpowiadają,
wkleję ten paragraf, który jest zupełnie na inny temat...
ABONENT zobowiązuje się :
czy jest tu coś na temat, że internet w routerze nie będzie działał poprawnie ?
Operator Virgin Mobile świadczy usługi telekomunikacyjne na rzecz telefonów komórkowych.
Poproś o kopię umowy zawartą przez nich z telefonem komórkowym i zapytaj czy telefon płaci im rachunki. Co za <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> może coś takiego napisać...