3.1.5. W przypadku obu opcji, gdy T-Mobile stwierdzi korzystanie z Internetu Domowego w ramach Umowy poza zadeklarowanym podstawowym adresem korzystania z usługi, może on zmniejszyć tę prędkość w taki sposób, że do końca następnego Cyklu Rozliczeniowego nie będzie ona większa niż 1 Mb/s we wszystkich wskazanych wyżej technologiach – dla pobierania i wysyłania.
Czy zna ktoś osobę, której włączyli już taki lejek, czy też na razie jest to martwy przepis? Od tego warunkuję podpisanie umowy z nimi, a konsultanci i pracownicy salonów nie ułatwiają decyzji. Jedni mówią, że jest to restrykcyjnie przestrzegane, zaś inni że nie.
Dopytywałem o ten punkt i kluczowe jest "zadeklarowanym podstawowym adresem korzystania z usługi". Jeżeli nie jeździsz z modemem, tylko używasz go w domu to T-Mobile nie ma prawa włączyć lejka.
Tak jak nie włączali wcześniej tak i będzie teraz. Różnica tylko taka, że jest ograniczenie do jednej lokalizacji. Żadnych nowości oprócz tego nie ma w tej kwestii.
Z tym, że wcześniej można było zabierać modem gdzie się chce, co ma znaczenie dla niektórych ludzi, w tym i mnie. Dlatego nie można mówić, że to niewielka i nieznacząca zmiana. To tak naprawdę potężne zepsucie tej oferty.
Mi chyba przynajmniej od wczoraj założyli jakiś niezły lejek na aktualizacje z Apple. 6.04 GB szacunkowy czas 1-2 dni, reszta działa ok. Dziwne takie coś, problemy z routingiem może. Fioletowy natomiast działa normalnie.
marisuzsal pisze:To nie wiesz, że teraz jak facebook ma awarię to w BOK telekomów linie się przegrzewają? Jak nie ma FB i YouTube to nie ma neta. Przykre czasy
Boże, nie miałem na myśli samego Facebooka. I wypraszam sobie, że nie potrafię żyć bez facebooka, ale gdy na drugim Internecie ładuje się w ułamek sekundy a na T-Mobile muszę czekać do 3 minut, aż się załaduje strona główna to coś jest nie halo. Poza tym pingi też strasznie skakały podczas rozmów wideo, 40 pingu lecz nieustannie skakało do nawet 300 i spadło i tak w kółko co jakieś 10 sekund. Samo forum również ładowało się dłużej niż zwykle bo nawet 10-15 sekund. Teraz już wszystko gra.
Co do fb ostatnio na chrome coś się dzieje i nie można normalnie korzystać. Sprawdzałem też na FTTH od Orange i dokładnie to samo. Aplikacja tylko działa dobrze.