Miałem Flexa, a teraz siedzi OFnK. Mój stoi w centrum stolicy, więc nie ma potrzeby zmieniać pasm, na auto wyciąga po kilkaset Mbps. Ale pasma można zmieniać dowolnie, bo ktoś kiedyś już miał zepsuty MC888 i prosił bym sprawdził.
To zależy np. Plus dodaje swoje oprogramowanie a T-Mobile już nie.
Profil zmienisz na IPv4 skoro masz Orange.
Wersja D jest bardziej dopracona niż ta zwykła, ma też więcej pasm w menu.
Ps. zresztą sam zobaczysz i pochwal się menu i osiągami.
Jakie masz osiągi na tym ustawieniu ?
Spróbuj zaznaczyć wszystkie pasma LTE bo sygnał masz słaby z pasmami 800/900 może być lepiej. Zrób screen pod obciążeniem z informacją /sile sygnału.
W zakładce Pasmo LTE zaznaczyć Pasmo 8(FDD 900) oraz Pasmo 20 (FDD 800) ?
W tym MC888D bez problemu zmienia się pasma (zakładce Pasmo LTE) oraz parametry IPv4 / IPv6 w zakładce Profile połączeń
Nie potrzeba nawet wyłączać suwak 5G dane komórkowe.
Albo odznacz najpierw B7 ( bo sygnał z niego jest słaby ). Dziwne ,że nie agreguje nic więcej , B3 i/lub B1 . W każdym razie potestuj z jakimi będzie najlepiej.
Mig25 pisze: 2025-05-15, 17:22
Albo odznacz najpierw B7 ( bo sygnał z niego jest słaby ). Dziwne ,że nie agreguje nic więcej , B3 i/lub B1 . W każdym razie potestuj z jakimi będzie najlepiej.
Pokombinuj, nic się nie stanie. Każde warunki są inne, sam musisz ocenić jak będzie najlepiej.
Ja mam blisko nadajnik to mogłem pasma 800/900 odznaczyć.
Kotwica na LTE2600 , jesli to w domu to bez dramatu, to któryś z okolicznych BTS-ów NetWorks, po PCI 2 trudno zweryfikować, poprzednio kotwica na LTE800 z Czwartaków 13, N78 z PCI 486, tak jak poprzednio. BTS na Heliosie ma wszystkie pasma LTE i n78. Jeśli nie zadowalają cię osiagi to trzeba było pójść w kierunku zew. CPE 5G/LTE.
Sektor na Heliosie na miasteczko Akademickie, jesteś na jego skraju. Ogólnie to brak danych aby zweryfikować stacje i sektory po PCI , pokazuje idealnie jak istotne sa testy na telefonie z NetMonster. W NetWorks nie mozna wykluczyć sharingu na N78, kotwica z Heliosa ale N78 moze być z tego BTS-a lub z Racławickiej czy Raabego.
matek451 pisze: 2025-05-15, 21:16
Kotwica na LTE2600 , jesli to w domu to bez dramatu, to któryś z okolicznych BTS-ów NetWorks, po PCI 2 trudno zweryfikować, poprzednio kotwica na LTE800 z Czwartaków 13, N78 z PCI 486, tak jak poprzednio. BTS na Heliosie ma wszystkie pasma LTE i n78. Jeśli nie zadowalają cię osiagi to trzeba było pójść w kierunku zew. CPE 5G/LTE.
Sektor na Heliosie na miasteczko Akademickie, jesteś na jego skraju. Ogólnie to brak danych aby zweryfikować stacje i sektory po PCI , pokazuje idealnie jak istotne sa testy na telefonie z NetMonster. W NetWorks nie mozna wykluczyć sharingu na N78, kotwica z Heliosa ale N78 moze być z tego BTS-a lub z Racławickiej czy Raabego.
Lublin Langiewicza 18 . (okna na sklep Stokrotka) 7-piętro , Helios jest blisko
Jak najlepiej ustawić pasma ?
MC888D na parapecie przy oknie - Według pozycji routera pokazuje świetnie https://zapodaj.net/plik-76BlMLiN4X
To nie te czasy , kiedy router mógł mieć jedno pasmo ( cat.4) , czy ew doagregować drugie pasmo ( cat.6) , wtedy była różnica , czy router ma pasmo B7 czy B3 , czy B1, a on uparcie logował się do B20.
Zostaw wszystkie , ew jak bardzo chcesz , to odznacz B20 i B8 ( jeśli je router daje jako podstawowe) , i zobacz ,czy się poprawiło.
Najlepiej samemu się przekonać , co daje co...