Modem Huawei e3272 w wersji hi-link - brak internetu przez złącze USB w radiu Android dudu 7
Moderator: Moderatorzy
-
djarek
- Początkujący użytkownik forum
Modem Huawei e3272 w wersji hi-link - brak internetu przez złącze USB w radiu Android dudu 7
Może tu znajdę pomoc. Kupiłem modem Huawei e3272 w wersji hilink. Na laptopie zalogowałem się przez stronę i ustawiłem na łączenie automatyczne i tam to działa. Po włożeniu modem łączy się w ciągu 15s. Niestety po podłączeniu do radia (dudu 7) już nie. Ktoś wie co powinienem zrobić? Dodam, że z czytnikiem kart podłączonym do radia transfer jest minimalny (w porywach 1 MB/s).
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Modem Huawei e3272 w wersji hi-link - brak internetu przez złącze USB w radiu Android dudu 7
Czy ten wynalazek (nawigacja) w ogóle współpracuje z modemami USB?
Podejrzewam że tutaj nikt nie ma takiego czegoś i to jeszcze z archaicznym modemem USB. Trzeba było modem z WiFi kupić i po WiFi podłączyć radio.
Podejrzewam że tutaj nikt nie ma takiego czegoś i to jeszcze z archaicznym modemem USB. Trzeba było modem z WiFi kupić i po WiFi podłączyć radio.
Nie pomagam na PW!
-
shipelab
- Początkujący użytkownik forum
Re: Modem Huawei e3272 w wersji hi-link - brak internetu przez złącze USB w radiu Android dudu 7
Miałem kiedyś podobną sytuację z innym modemem i sprzętem samochodowym. Takie radia bywają dość kapryśne, szczególnie z modemami w trybie HiLink. Czasem pomaga zmiana ustawień sieci albo aktualizacja softu w radiu, a czasem niestety to kwestia kompatybilności. Warto też sprawdzić fora pod konkretne radio, bo często ktoś już to przerabiał.
Manager of Space Waves