ZTE MF289F LTE – czy można wgrać menu routera w języku polskim?

Wi-Fi 5/6/6E/7, mesh, routery, punkty dostępowe, mosty, pasma 2,4/5/6 GHz, bezpieczeństwo i optymalizacja sieci domowej.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Burito
Początkujący użytkownik forum

ZTE MF289F LTE – czy można wgrać menu routera w języku polskim?

Post autor: Burito »

Witam, mam pytanie do użytkowników routerów LTE firmy ZTE model 289F czy po zalogowaniu się do panelu administracyjnego macie możliwość wyboru języka polskiego menu ?

Mój niestety tego nie ma ...

Obrazek

Jest możliwość wgrania menu w języku polskim?
Mig25
Guru bezprzewodowy

Re: ZTE MF289F LTE – czy można wgrać menu routera w języku polskim?

Post autor: Mig25 »

Formalnie byłaby.
Musiał byś go rozkręcić .podlaczyc sie do konsoli , ii za pomocą jej podmienić odpowiednie partycje.
Bądź wgrać openwrt (bo tam j.polski jest).
Burito

Czy jest możliwy zakup w polskim sklepie internetowym routera ZTE model MF289F z brandem fińskiego operatora?
Mig25
Guru bezprzewodowy

A to się sklepu trzeba zapytać... Wg mnie powinien być z j.polskim ( i takie przecież jak najbardziej były/są).
Burito

Nie o to chodzi. Kupiłem na OLX niby roczny, który miał być zakupiony w polskim sklepie internetowym (brak dowodu zakupu) i okazało się, że ma brandowany sost fińskiego operatora DNA.

Obrazek
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Nic nie normalnego, kupiłeś używany sprzęt który sklep internetowy w PL importował z zagranicy. Zapewne w momencie zakupu był tańszy niż taki sam z krajowej dystrybucji.

Jest wiele ofert (np. na alledrogo czy innych platformach) sprzedaży sprzętu z zagranicznych dystrybucji. Ba te sprzęty czasami mają lepsze możliwości/parametry/oprogramowanie niż te z krajowej dystrybucji.
Nie pomagam na PW!
Burito

Myślałem, że sprzęty z brandowanymi softami operatorów mobilnych są oferowane tylko w ramach sprzedaży usług dla klientów, a nie są kierowane do sklepów internetowych.
Mig25
Guru bezprzewodowy

Ostatnio czytałem , że VW ten sam model samochodu ma taniej w Chinach , do tego stopnia , że opłaciło się wszystkim sprowadzać indywidualnie te samochody do Niemiec :)

I tu na tej samej zasadzie , jakiś sklep internetowy zwietrzył okazję , że w Finlandii te routery może kupić , sprowadzić i na nich jeszcze zarobić ...
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Na OLX to ludzie wszystko napiszą , to router z dystrybucji DNA więc z j. fińskim . Dobrze ze ma chociaż angielski ale juz tłumaczyłem co jest z MF289F i jakie są z nim ograniczenia. Ja nie polecałem jego zakupu a wręcz odwrotnie , zupełnie inny sprzęt. Wystarczyło posłuchać rad.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Burito pisze: 2026-01-05, 12:50 Myślałem, że sprzęty z brandowanymi softami operatorów mobilnych są oferowane tylko w ramach sprzedaży usług dla klientów, a nie są kierowane do sklepów internetowych.
Jako pierwotny dystrybutor zapewne nie są ale ....... każdy chce zarobić.

Patrz, każdy może kupić sprzęt w Orange nie związany z usługą, nie musi być nawet klientem Orange a taką drogą sprzedawany sprzęt zapewne ma brand Orange.
Nie pomagam na PW!
Burito

matek451 pisze: 2026-01-05, 13:58 Na OLX to ludzie wszystko napiszą, to router z dystrybucji DNA więc z j. fińskim . Dobrze ze ma chociaż angielski ale już tłumaczyłem co jest z MF289F i jakie są z nim ograniczenia. Ja nie polecałem jego zakupu a wręcz odwrotnie, zupełnie inny sprzęt. Wystarczyło posłuchać rad.
Dzięki kolego za cenne rady ale jak pisałem ten router jest mi potrzebny do sporadycznego korzystania kilka razy w roku w miejscu gdzie jestem kilka razy, więc nie chciałem inwestować w grubsze zakupy. Jak się tam kiedyś w przyszłości przeprowadzę to zainstaluję sobie światłowód i po sprawie.
ODPOWIEDZ