Sław pisze:tylko chyba nie mozna wykonywac żadnych połączeń ani wysyłac sms-ów żeby nie aktywowac karty(ciekawe),
Możesz dzwonić tylko wtedy będziesz musiał doładowywać konto żeby mieć aktywną katrę, a tak nie ma tego problemu.
Czyli opłata nigdy nie będzie pobierana dopóki nie wykonam jakiegoś połączenia(aktywuję karty) i nie będe jej musiał doładowywać, i czy stan konta poczatkowy zostaje taki sam??
Opłata na razie nie jest pobierana a jak będzie w przyszłości nie wiadomo. Jak wykonasz połączenie to masz karte (starter) ważną chyba 30 dni jak nie doładujesz to traci ważność. Ja mam teraz na koncie 1 grosz.
Enzo pisze:Opłata na razie nie jest pobierana a jak będzie w przyszłości nie wiadomo. Jak wykonasz połączenie to masz karte (starter) ważną chyba 30 dni jak nie doładujesz to traci ważność. Ja mam teraz na koncie 1 grosz.
Enzo , dzięki bardzo, to ja nic juz z ta kartą nie robie tylko siecze internet do bólu, pozdrawiam i proponuje żebyś sobie za 5 zeta kupił nową ;-)
pozdrawiam
Sław pisze:Enzo , dzięki bardzo, to ja nic juz z ta kartą nie robie tylko siecze internet do bólu, pozdrawiam i proponuje żebyś sobie za 5 zeta kupił nową ;-)
pozdrawiam
Po co, heyah to tylko ekspeyment pojawił sie temat, miałem starą karte to sprawdziłem, normalnie mam iPlusa i siedze na UMTS.
Sław pisze:Enzo , dzięki bardzo, to ja nic juz z ta kartą nie robie tylko siecze internet do bólu, pozdrawiam i proponuje żebyś sobie za 5 zeta kupił nową ;-)
pozdrawiam
Po co, heyah to tylko ekspeyment pojawił sie temat, miałem starą karte to sprawdziłem, normalnie mam iPlusa i siedze na UMTS.
A no to tak ,transfery nie do porównania, ale mimo wszystko bardzo dzięki , a ja mam w domciu stałe na bezprzewodowym , ale w biurze nie mam internetu a teraz mogę zabrać spokojnie laptopa i będe MOBILNY...
Pozdrawiam i dzięki
Rano wyskoczyłem do kiosku i kupiłem "łapkę" za piatkę.
Rzeczywiście działa.
Wpakowałem ją do Siemensa ES 75 i ma normalnego EDGE'a.
Info na forum spadło mi chyba z nieba (albo z innego miejca bo zbytnio wierzący to ja nie jestem).
Wczoraj kochana Era w końcu mnie uziemiła (nie mogę powiedzieć, że niesłusznie - z uwagi na notoryczne przekraczanie miesięcznych limitów o 5-7 razy - mieli wg regulaminu pełne prawo) i przez cały wieczór, noc i poranek normalne korzystanie z neta (1.5 w porywach 2 kB/s) było "raczej mało ciekawe".
Teraz na Heyah'u EDGE śmiga że aż miło....
"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje"
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić
Ale śmiesznie to wygląda bo tel pracuje na trybie GSM, pokazuje sie ikonka 3G przełancza się na UMTS, przez chwile jest sygnał i zaraz się wyłancza a telefon znowu przeskakuje na GSM.
Połączyłem się z netempo GPRS-ie z pomocą pani z Biura Obsługi. To ona pomogła skonfigurować kartę Sony Ericsson 89 w miom PC. W programie Wireless Menager mam jeszcze coś takiego: 802.11 WLAN i napisane jest dostępna sieć RAPA ale mam brak połączenia. Jak połączyć się po WLAN-ie? I czy coś mi to da?
wójek dobra rada pisze:A jak tego dokonać? bo zabradzo nie wiem o czym mowa
Zaloguj się w Heyah - samoobsługa podając swój nr telefonu i heyahkod (cztery ostatnie cyfry PUK).
Tam wybierz usługę do uaktywnienia, zatwierdź i gotowe.
hmm pewnie to trochę potrwa zanim się aktywuje ta usługa bo zrobiłem jak pisałeś czyli:moje usługi/wpa i internet/ok (dopalaj) i podspodem napis (Usługi heyahwap i heyahinternet są aktywne.) No i czekam za 5 min sprawdze czy działa!
Mam zrobione w Nokia PC Suite: punkt dostępu:heyah.pl, hasło i użytkownik: heyah ale <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> pokazuje gprs usługa niedostępna!
pozdro
wójek dobra rada pisze: <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> pokazuje gprs usługa niedostępna!
pozdro
Wszystkie zmiany (tak samo jak w i-BOA oraz i-TAKTAK) zostają aktywowane po wylogowaniu się z panelu administracyjnego.
Zostajesz o tym poinformowany na ekranie wylogowania.
Zmiany potwierdzane są wysłanym na Twój nr SMS-em.
Jeśli nie dojdzie spróbuj zalogować sie ponownie i powtórzyć czynności.
No i skonfiguruj telefon (możesz ze strony Heyah'a zrobić to automatycznie) do korzystania z internetu w Hejah (WAPGPRS lub INTERNETGPRS)
To znawu ja ale mam teraz problem z inną komórą!
Mój brat ma Sonyericcosn T630 i po wykonaniu wszystkich ustawień i próbie połączeńa pokazuje mu komunikat nidozwolone perametry gprs!
Czy da się coś z tym zrobić?
A dzięki jeszcze raz ładnie neci mi chodzi i to za 5zł!
Dzięki!
Ja mam taki problem: jak łacze sie z netem przez Nokie 5100 to wszytko jest ok a jak probuje przez 3220 na tej samej karcie sim to pisze mi na telefonie "zabonuj gprs". Telefon mam dobrze skonfigurowany więc o co chodzi??:/
wójek dobra rada pisze:pokazuje mu komunikat nidozwolone perametry gprs!
Czy wybrałeś w ustawieniach połaczenia profil Heyah'a?
Nawet jak skonfigurowałeś automatycznie telefon zwykle trzeba jeszcze ustawić ten profil jako aktywny.
Nie wiem jak wy to zrobiliscie ale u mnie cos nie działa. Posiadam modem Option 3G/GPRS/WLAN. Kupiłem starter za 5 zeta,aktywowałem usługę gprs, najpierw utworzyłem nowe połaczenie poprzez Start/Ustawienia/Połaczenia sieciowe/nr:*99***2# hasło i urzytkownik: heyah no i kicha nie działa wyskakuje błąd777. Następnie próbowałem poprzez program Globetrotter Mobility Manager, wpisałem hasło i użytkownik: heyah, APN www.erainternet.pl (albo www.heyah.pl) i też nic z tego.Karta sim loguje się do sieci a czasami się rozłancza, a jak się zaloguje to przeskakuje na sygnał gprs/gsm a nawet czasem złapie umts. Pojawia się napis gsm ok, gprs not ok, i wtedy nie mogę sie połączyć z netem.
A mozesz w tym modemie wyłączyć UMTS? Bo jak włożyłem karte heyah do N6630 to łapała zasięg GSM za chwilę przełanczała się na 3G i zaraz po tym traciła sygnał następnie wracała na chwile na GSM i tak w kółko. Może u Ciebie jest podobny problem.
Kupiłem starterek za 5 złotuweczek i uruchomiłem. W połączeniach sieciowych tylko wpisałem numer *99***2# i kliknąłem połącz, bez żadnego menadżera połączeń bo niemogłem go skonfigurować. <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> działa ale <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy za darmo? Jak się dowiedzieć czy za darmo się łącze?
Witam
Mam podobny problem co Robert. Też dochodzi do momentu połączenia i kicha. W modemie ED77 nie wiem jakie wpisać dodatkowe polecemnie inicjujące. co to jest APN? i w którym miejscu trzeba wpisać?
Jeżeli ktoś mi pomoże to z góry dzięki.