Mieszkam na południu Polski i ciekaw jestem jak jest faktycznie z tym zasięgiem i mocą sygnału w tej części kraju.Jeśli możesz to napisz o tym.
Myślę ,że to może się przydać osobą ,które muszą się przemieszczać z różnych powodów.
Moja lokalizacja to południowe centrum Katowic jestem w zasięgu UMTS orange(76-100%) i plusa(ok.96%) ,ery (aplikacja pokazuje dostępność 3G tej sieci lecz nie mam karty) Pojechałem na południe Rzeszowa i jakieś 10 Km od miasta nie miałem zasięgu nawet EDGE ,jedynie GPRS choć mapka orange wskazuje na zasięg EDGE.
pozdrowienia bob
bob pisze:Mieszkam na południu Polski i ciekaw jestem jak jest faktycznie z tym zasięgiem i mocą sygnału w tej części kraju.Jeśli możesz to napisz o tym.
Myślę ,że to może się przydać osobą ,które muszą się przemieszczać z różnych powodów.
Moja lokalizacja to południowe centrum Katowic jestem w zasięgu UMTS orange(76-100%) i plusa(ok.96%) ,ery (aplikacja pokazuje dostępność 3G tej sieci lecz nie mam karty) Pojechałem na południe Rzeszowa i jakieś 10 Km od miasta nie miałem zasięgu nawet EDGE ,jedynie GPRS choć mapka orange wskazuje na zasięg EDGE.
pozdrowienia bob
Mapka zasięgu ORANGE to jedna wielka ściema. Ja akurat sprawdzałem zasięg poamrańczowego ORANGE w północnym Mazowszu, nie zawsza pokrywa się z rzeczywistym stanem.
Niestety tak to bywa sieci komorkowe nie zawsze dopracuja swoje mapki zasiegu i nie jest to zgodne z rzeczywistym stanem, ale jak pisałem do nich to EDGE ma być w całej polsce do końca tego roku (plus gsm) ale ile z tego prawdy to nie wiem, o zasigegu UMTS wiem tylko tyle ze <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> bedzie tylko w duzych miastach bo w malych i tym bardziej na wsiach im sie to poprostu nie oplaca (za malo uzytkownikow) ale liczba ich caly czas rosnie wiec mysle ze za rok moze 2 UMTS bedzie tez dostepny dla wszystkich Pozdrawiam