Standardem są łącza działające tylko w okreslonych godzinach, a do teraz są oferowane łącza 64/32 - zupełnie jak OFP po limicie. Tylko cena jakoś nie taka.
Ale to nie wszystko - zwróccie uwagę na całodobowe łącze 1Mb/s - kosztuje 980 000 Rubli Białoruskich, a więc prawie dwukrotność tamtejszej pensji . A wolę nie mysleć w ilu miejscach w ogóle jest dostępne xDSL... Pewnie większość Białorusinów jedzie na modemach analogowych. Nie do wiary, że to Europa, nasi sąsiedzi.
Nie do końca. Mieszkam na Ziemiach Odzyskanych, stosunkowo blisko niemieckiej granicy. Latem po drogach jeździ więcej Niemców niż Polaków - głównie za sprawą tzw. turystyki sentymentalnej i ze względu na atrakcyjność turystyczną - mnóstwo jezior i kurortów. Niemcy bardzo sobie chwalą "nowych gospodarzy". Może cieszą się że w razie najbliższej wojny odzyskają wszystko w stanie lepszym niż zostawili . Zresztą jakby nie było, w Polsce istnieją przecież sieci światłowodowe, łacza po kilkadziesiąt Mb/s. Poza tym nie da się ukryć - Białoruś to jedyny taki kraj w Europie. Tam de facto jest nadal komunizm. Bardziej rozwinięta jest nawet Albania. To dosłownie przepaść technologiczna (i nie tylko).
Jo_gurt pisze:Blido, pewnie to samo mówią o nas Niemcy
Dokladnie Standardem w wiekszosci sieci komorkowych jest 1GB i pozniej gigantycznie predkosc 2KB/s Porownujac sie np. do Japonii to nawet nie jestesmy Bialorusia.
Blido pisze:Ale to nie wszystko - zwróccie uwagę na całodobowe łącze 1Mb/s - kosztuje 980 000 Rubli Białoruskich, a więc prawie dwukrotność tamtejszej pensji
Rubel jest po 0,0994zł. Czyli wychodzi na to, że to łącze kosztuje koło 97,41zł.
Mówisz o rublu rosyjskim, a na Białorusi przecież płaci się rublem białoruskim
100 BYR = 0,1262 PLN http://www.nbp.pl/kursy/kursyb.html
Wychodzi na to, że łącze 1Mb/s kosztuje tam... 1236,76zł!
Przeciętny Białorusin zarabia 500 000 rubli miesięcznie, Więc abonament to prawie dwie pensje.
Niewątpliwie, bo przecież żaden przeciętny obywatel nie kupiłby takiego łącza. A to w koncu jest wersja Deluxe czy jakaś tam, najszybsza z mozliwych . Łukaszenko wymiata
Blido pisze:Niewątpliwie, bo przecież żaden przeciętny obywatel nie kupiłby takiego łącza
Ale zapominacie jeszcze o jednym, prawdopodobnie tam jest taka sama cenzura jak w chinach, z tego co wiem to nawet tam sie nie da na polską poczte zalogować, ze zwykłego internetu, tylkowysoko postawieni ludzie z partii mają dostęp do normalnego neta.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Tak... najlepiej to tak sobie wybrać odnośnik do porównania żeby sobie humor poprawić upajacie się że ktoś ma gorzej?
Prawda jest taka że nas wszyscy biją na głowę z netem, nawet Słowacja.
U siebie mam zainstalowany net 18Mb/s, płacę za niego 29 euro co nawet jak na polskie płace jest bardzo tanio
Ja tym ludziom współczuję. Zwłaszcza że to przez dyktaturę.
Jarek no.1 pisze:nas wszyscy biją na głowę z netem, nawet Słowacja.
A co, Słowacja to jakiś Trzeci Świat? Porównanie mało trafione. Ja bym raczej powiedział, że bije nas na głowę Rumunia, co jest prawdą. A Estonia - kraj postradziecki ma najlepszą infrastrukturę na świecie. Polak potrafi.