Mam na laptopie zainstalowany modem option Globertrotter z oprrogramowaniem wszystko dziala do momentu polaczenia wtedy gdy chce skorzystac z przegladarki nie moge ogtworzyc zadnej strony, stworzylem polaczenie dial up i dalej dzieje sie tak samo, dziala sprawnie tylko gg gdy chcialem zaktualizowac oprogramowoanie iplus manager sciagal mi tylko do 30 % i sie zwiesil ma ktos jakies pomysly? (przeczytalem dosc duza liczbe tematów na ty forum ale nie potrafie <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> rozwiazania)
E1: po 5 minutach polaczenia licznik pokazuje mi liczbe wyslanych danych:5 mb a sciagnietych 0.01 troche to dziwne
E2: wreszcie zamulil przez dial up jednak nadal nie chce sie otwierac wiekszasc stron( bezproblemu chodzi tylko google) pomocy please!
Samnajpierw pinguj na serwery stron, które się nie chcą otworzyć. Dowiesz się czy to wina przeglądarki czy w ogóle nie masz połączenia. 2 przeskanuj komputer programem antywirusowym z aktualną bazą wirusów. 3 Możesz mieć firewalla ustawionego na „nicnieprzepusczanie” albo wysoki stopień zabezpieczeń w przeglądarce internetowej - otwiera Ci się tylko Google, czyli sam tekst z jednym GIFem.
4 zmiana menagera z iplusowego na oryginalny na pewno nie zaszkodzi.
Samnajpierw Wink pinguj na serwery stron, które się nie chcą otworzyć.
czyli ?
tak zasieg 4-5 kresek polaczenie jest bo naprzyklad na wp wejdzie jak wpiszesz w google "wp" i wejdziesz przez linka tylko podstron nie otwiera, otwiera tylko to co male, sprawdze ten poziom zabezpieczenia ale watpie czy to to
Szadzik pisze:Przeskanuj kompa bo masz na pewno jakiegos trojana albo cos co wysyla masowo dane.
To raz
2 zainstaluj sobie jakiś Net Meter albo Du Meter obydwa mają monitor na którym widać wysyłane i odbierane dane. Kiedy sie połączysz i nic nie sciągasz, ani nie otwierasz stron, a w monitorku widać ruch to na 100% masz jakiegoś parcha w systemie.
3 to może być też aktywny system antywirusowy, który skanuje przychodzące dane. Jeśli ktoś ma np. łącze 512kb/s, to takie łącze jest spowalniane minimalnie. Jak się ma GPRS czyli 56kb/s i jescze pingi po 900 ms, to taki program może powalić cały internet.
może polecilibyście jakies skuteczne programy bo na kompie nie mam zadnych zabezpieczen (problemy mam z laptopem), bede z gory wdzieczny. a i prosilbym zeby podane programy byly darmowe...
firewalla znajdziesz tu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=3009
są testy opinie itp.
Antywirusa ściągnij sobie z netu są takie strony megapliki czy megadownload.pl, to coś wedle własnego uznania wybierz. Dużo tam tego jest darmowe i płatne, znajdziesz też net metera i przydałby sie jakiś antyspyware. To wystarczy - o ile będziesz chociaż raz na tydzień skanował komputer antywirusem powinieneś mieć spokój.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez sardo nunspa, łącznie zmieniany 1 raz.
niestety wyczyscilem dysk z wirusów i trojanów ale dalej jest tak samo, zainstalowalem takze orginalne oprogramowanie nic nie pomoglo, dalej otwiera mi tylko google sprawdzilem z tymi zaporami i nawet gdy wylaczylem zabezpieczenia nic sie nie zmienilo [/url]
identycznie działa Mozilla Ff i IE reinstalowalem juz tyle razy sterowniki i oprogramowanie i nic pewnie gdzies cos w rejestrze siedzi ale nie wiem gdzie rece wlozyc zeby czegoś nie zepsuć
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają
A czy w tym wireless menagerze można zobaczyć czy podczas połączenie coś jest wysyłane i odbierane. Jeśli nie to zainstaluj jakiegoś net metera i zobacz, jaki jest generowany ruch podczas połączenia z Internetem. Otwarcie Googla to minimalny ruch i 2 sekundy u mnie na GPRS. Jeżeli masz nieuzasadniony ruch upload i download to dalej masz jakiegoś wirusa albo robaka, ruch nie generuje się sam z siebie.
Tak jak kolega napisał wyżej reinstalacja Windowa, później zainstaluj firewalla i antywirusa i dopiero się łącz z siecią.
mialem dokladnie taki przypadek jak opisales w temacie, chodzilo o to ze mialem jakies syfy w systemie... zamiast tracic czas na skanowanie itd zrobilem format i po sprawie tylko potem odrazu zainstaluj antywirusa jakiegos.
zrob formata jak Ci proponuja wyzej i zalatwisz sprawe