Mamy nadzieję, że wprowadzone zmiany przyczynią się do jeszcze szerszego upowszechnienia BDI i wyrównania szans w dostępie do Internetu dla osób wykorzystujących Bezpłatny Dostęp do Internetu
Aero2 od jakiegoś czasu nie wiem jak u was ale chodzi tragicznie, przeciążone pewnie, prędkości słabe, pingi wzrosły masakrycznie (a do masztu mam może z 250m).
Dlatego pozostaje przy ofertach na kartę typu Orange (karty z allegro z dużą iloscią GB, czy promocja która trwa do sierpnia z Lionem - 5GB dziennie i kody albo z batonu albo z allegro).
Wątpię aby żartowali z tego w taki sposób, no i 1) zapowiadali to dawno już, 2) takie kawały (choć żałosne jakby to był kawał) robi się 1.04 a nie dzień przed
Jeśli to nie jest żart, w co bardzo wątpię. To może 1.04 UKE odwdzięczy się bardziej ponurym żartem o decyzji o odebraniu koncesji na LTE 2.5GHz następującej ze skutkiem natychmiastowym bez możliwości odwołania się z powodu złamania warunków przyznanej koncesji.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Primo: wszyscy torenciarze oślepną, operator nie jest w stanie a wręcz nie ma prawa potwierdzić autentyczności takich dokumentów.
Secundo: gromadzenie takich danych to się wprost prosi o interwencję GIODO.
Tertio, operatorowi się trochę daty pogrzały prima aprilis mamy jutro.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
W tym celu Korzystający z Bezpłatnego Dostępu do Internetu, który jest osobą niepełnosprawną z dysfunkcją wzroku powinien przesłać e-mail na adres [email protected] podając:
imię i nazwisko, numer PESEL, nr karty SIM oraz skan jednego z poniższych dokumentów:
ważne orzeczenie potwierdzające znaczny stopień niepełnosprawności z powodu stanu narządu wzroku, wydane przez zespół orzekający o stopniu niepełnosprawności, na podstawie przepisów prawa polskiego – skan orzeczenia;
Legitymacja Polskiego Związku Niewidomych – imię i nazwisko, adres zamieszkania stwierdzająca znaczny stopień niepełnosprawności z powodu stanu narządu wzroku – skan legitymacji;
ważna legitymacja wydana przez właściwy organ, dokumentująca znaczny stopień niepełnosprawności z powodu stanu narządu wzroku zgodnie ze wzorem określonym przez Ministra Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej – skan legitymacji.
Uwaga: sprawdzamy zgodność danych w dokumencie z danymi, które Korzystający podał we wniosku Aero2 o wydanie kary SIM Aero2 BDI
Krótkowzroczność nie wystarczy i trzeba się dobrze postarać o papierek poświadczający znaczny stopień niepełnosprawności z powodu stanu narządu wzroku.
Potwierdzam, jest już captcha. Po połączeniu z siecią od razu włącza przeglądarkę i kieruje na stronę z captcha. Tylko ze captcha u mnie się nie wyświetliło. Odświeżyłem i znowu to samo. Za trzecim razem w ogóle nie wczytało strony a na pasku mam ikonkę ze jest problem z połączeniem. Dioda na modemów wskazuje że połączenie jest, łącze się już któryś raz i za każdym razem to samo. Może system rozpoznał ze źle wpadłem kod i powinienem spróbować za godzinę? Czy ktoś zauważył podobny problem?
krystianb, również mnie zastanawia podstawa wymagania dokumentów zdrowotnych w sieci telekomunikacyjnej. No nic, pożyjemy, zobaczymy.
Myślałem, że capcha będzie zamiast rozłączania się. W przypadku jednego i drugiego działającego jednocześnie to raczej działanie niezgodne z postanowieniami przetargu.
ja.michal pisze:Myślałem, że capcha będzie zamiast rozłączania się.
Kapeć ma za zadanie zmniejszyć ilość jednoczesnych połączeń. Najpierw jest połączenie z siecią wewnętrzną, po wpisaniu kapcia i restart jest zewnętrzna.
ja.michal, gdy się połączysz i widzisz CAPTCHe do wpisania, to jesteś w sieci wewnętrznej Aero2 i po wpisaniu CAPTCHa trzeba zrestartować połączenie, aby dostać normalne IP i mieć dostęp do Internetu.
Tylko co maja zrobić osoby takie jak ja (a jest ich wiele), które korzystały z zestawu modem+router+antena i tylko tak mogły korzystać z Aero2 ??? Captcha w tym przypadku to nie utrudnienie, ale CAŁKOWITE zablokowanie możliwości korzystania. Nie da się pominąć routera i biegać ze smartfonem lub laptopem z modemem USB po domu z podpiętą do tego antena kierunkową. Jestem , nie było to moje podstawowe łącze, ale zapasowe, a teraz nie da się z niego skorzystać !!!
Jak to działa dokładnie opisałem tutaj: http://jdtech.pl/2014/04/aero2-i-captch ... eglad.html
Z tym połączeniem z siecią wewnętrzną - to prawda. Dla mnie to tylko utrudnienie na przekór posiadaczom routerów. Ale nie całkiem skuteczne.
Połączeniem routera z Internetem można sterować przez jego panel zarządzania przez WWW - wiele zależy od tego, jaki to router, ale np. takie mobilne Huaweie to mają przycisk na głównej stronie zarządzania.
Na dziś to nie jest jeszcze aż tak bolesne - do końca tygodnia mają wprowadzić to co godzinę, a nie jak teraz - raz lub kilka razy dziennie.
kris_kjk, nie ma aplikacji na smartphone'a do zarządzania routerem.
Może i utrudniają, ale to chyba i tak nie taki problem.
kris_kjk, to może jako awaryjne łącze lepiej wykorzystać jakąś ofertę płatną? Np. T-Mobile z opcją 2 zł za 250 MB użycia za daną dobę? Ewentualnie opcja darmowe 50 MB na dobę za doładowanie? W końcu ma być to awaryjne łącze jak piszesz i nie ma zapewne ciągłego połączenia.
ja.michal, chodzi o to, że nie mogę captchy wpisać.
Dostaję IP wewnętrzne 10.x.x.x, dostaję 2 DNSy 193.x.x.x, ale ani po wpisaniu jakieś strony nigdzie nie przekierowuje, a po wpisaniu adresu który jest w poradniku również nic nie widać.
Nie wiem co to za jaja.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
[ Dodano: 2014-04-03, 18:56 ]
U siebie bramę mam.
Po wprowadzeniu capchy zdecydowanie Aero2 odżyło. Łączy za pierwszym razem, ping bardzo niski, prędkości jak to w Aero2.
Ok - dziś wszystko działa i to na obu komputerach.
Połączyłem się, wszedłem na przeglądarkę i od razu przekierowało na adres BDI taki jak w poradniku.
Może u mnie wczoraj był jakiś chwilowy problem (Plus=Aero2 czasem u mnie szaleje).
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i