Witam.
W połowie października kończy mi się umowa na internet mobilny z orange. Posiadam pakiet 40GB w dzień i nielimitowane noce za 49zł. I zastanawiam się czy warto składać wypowiedzenie i negocjować lepsze warunki czy zmienić operatora na innego. Chciałbym mieć trochę więcej transferu do wykorzystania w dzień, bo zawsze pod koniec miesiąca brakło. Co do prędkości to pewnie wszystko zależy od obciążenia nadajników, a nie od operatora?
Posiadam modem Huawei e3276, nadawać się on będzie do czegoś czy lepiej go zmienić?
Mieszkam tutaj: http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 88&zoom=13
Mogę wybierać wśród wszystkich operatorów i właśnie dlatego nie wiem na co się zdecydować.
Co polecacie zrobić? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Właściwie dwie opcje do wyboru. Jak abonament to wypowiedzenie w Orange i negocjacje z DUK. Oferta do negocjacji to Internet LTE dla domu . Dostajesz 150GB z pełną prędkością, potem 1Mb/s w strefie domowej +60GB poza strefą. Dwie karty SIM, noce poza limitem. Ze sprzętu MF283+ i TAB2A8 za 0 zł lub MF283+ z TAB2A10 za 119 zł. Opłata to 44,90 za abonament +25,01 rata za sprzęt, w sumie 69,91 zł/m-c. To cena wyjściowa, próbuj negocjować rabat na abonament 20-305. Orange zmienił zasady sprzedaży sprzętu. Zawsze możesz wziąć umowę jak dla nowych klientów. Jak bez abonamentu to Play na kartę, sprzęt czyli modem masz. Póki co korzystasz z promocji 100GB za rejestrację, działa w 3G i LTE. Jak uzyskasz zasięg LTE to możesz pomyśleć o RBM na kartę 5 z DIL. W Play masz słaby zasięg LTE z BTS-a LTE800 Play w Ostrówku lub Stanisławowie. w Orange też z tych lokalizacji i BTS-ów LTE800 Orange. konieczna antena zewnętrzna na 800MHz.
Orange to firma nie zasługująca na zaufanie , miałem swego czasu problemy z komunikacją pracowników tej firmy .Często są to ludzie z tz ulicy , po kilku minutowym szkoleniu i do roboty , nastawieni na --klient nie ma racji i to on ma udowodnić że jest inaczej , szczerze namawiam do zmiany operatora, poza tym telefon stacjonarny--- nadal nie można wykorzystać abonamentu , pozostaje jako haracz .
Dzięki za odpowiedź.
150GB w zupełności by mi wystarczyło.
Tablet nie będzie mi potrzebny, jest jakaś oferta z samym routerem, a niższą opłatą za sprzęt? Czy wziąć tą co napisałeś, a tablet po prostu sprzedać. Co do LTE to to na paśmie 800MHz będzie lepsze od 1800 albo 2600?
I jeszcze jaką antenę na 800MHz kupić, bo szukałem ale nie znalazłem nic ciekawego.
Pozdrawiam.
Z samym routerem MF283+ zapłacisz 44,90zł za abonament i 15,01 zł rata za router. Razem 59,91. W ofercie jest też B315 za tą samą cenę. Z tabletem TAB2A8 zapłacisz 24x10 zł=240 więcej , tablet wart 500-600 zł. Lub za TAB2A10 119+240 zł czyli 359 zł. Tablet wart 800 zł. opłaca się brać z tabletem i ewentualnie sprzedać czy mieć na prezent. No i nie bierz pod uwagę takich idiotyzmów jakie wypisał hejter powyżej.
Ok, dzięki. Wybiorę pakiet taki jak napisałeś. 150GB + nielimitowane noce i do tego MF283+ z TAB2A10. Jak już będę miał cały sprzęt to pomyśle jaką antenę do tego dokupić. Po złożeniu wypowiedzenia umowy długo trzeba czekać na ich kontakt ze mną?
Witam, pozwolę sobie podpiąć pod temat i zapytać co teraz można ugrać w orange? Taryfa która posiadam to LTE freenet umowa kończy mi się w październiku, czy warto wypowiadać umowę czy duk nadał posiada 30% zniżki na abo i niższe ceny za sprzęt, i druga sprawa czy biorąc np: internet lte dla domu obowiązuje mnie zniżka 50% na abonament telefonu komórkowego?